Bodrum, Londra'daki turizm fuarında tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum, Londradaki turizm fuarında tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 16:01

Bodrum, Londra'daki turizm fuarında tanıtılıyor

Haberin Devamı

BODRUM Tanıtma Vakfı (BOTAV), Muğla'nın Bodrum ilçesini tanıtmak amacıyla 2018 yılı güz döneminde Fransa ve İtalya'dan sonra İngiltere'nin başkenti Londra'da, 5-7 Kasım 2018 arasında düzenlenen 'World Travel Market' turizm fuarına katıldı.

Ziyaretçi ve katılımcı sayısının yanı sıra oluşturduğu iş hacmiyle de dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan 'World Travel Market' adlı turizm fuarı bu yıl 39. kez düzenlendi. 182 ülkeden kurum ve kuruluşun 5 bin civarında stant ile temsil edildiği fuara, profesyonel katılımcı sayısının 51 bin kişi olduğu açıklandı. Bu yıl Türkiye'ye yönelik ilginin çok yüksek olduğu belirtilen fuarda; Türkiye, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce düzenlenen 594 metrekarelik alanda, 42 özel sektör ve 20 kamu olmak üzere toplam 62 kurum ve kuruluş tarafından temsil ediliyor. Avrupa'nın diğer ülkeleriyle çalışan tur operatörleri de fuara katılarak gelişmeleri yakından izledi. Önde gelen tur operatörleri ile yapılan görüşmeler çerçevesinde, İngiltere'den 2019 yılında Bodrum'a gelecek turist sayısında 2018 yılına göre artış olması bekleniyor.

Fuarda Bodrum'u tanıtmak amacıyla Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Özyurt ve Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar'ın da aralarında yer aldığı birçok isim çalışma yürüttü.

Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, dünya markası haline gelen Bodrum'un yıldızının parlamasında bu tanıtım çalışmalarının büyük etkisi olduğunu ifade ederek, "Bodrum'un adının dünyaya duyurulmasında bizlere destek olan en önemli ülke İngiltere'dir. Bu nedenle daha çok İngiliz turisti, Bodrum yarımadamızda ağırlamaktan her zaman büyük onur ve mutluluk duyacağız" dedi.

BOTAV yetkililerinden yapılan açıklamada ayrıca 2019 yılında Bodrum'a gelen ziyaretçi sayısının artarak devam etmesi için Bodrum'un yurt dışında tanıtım çalışmalarına kasım ayı içinde düzenlenecek olan Polonya Varşova TT 2018 turizm fuarı ile devam edileceği bildirildi.

BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!