Tarsus’ta 3 boyutlu yaya geçidi uygulaması başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’ta 3 boyutlu yaya geçidi uygulaması başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 16:38

Tarsus’ta 3 boyutlu yaya geçidi uygulaması başlatıldı

Haberin Devamı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde belediye, yayaların trafikte öncelikli olduğunu vurgulamak için 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasını hayata geçirdi.
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yayalara dikkat çekmek için ülke genelinde eş zamanlı ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ kampanyası başlattı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’ta da trafik polisleri, jandarma ve zabıta trafik ekipleri yaya nöbeti tuttu. Tarsus Belediyesi ise yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla kentin değişik bölgelerinde 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasını hayata geçirdi.
Atatürk Caddesi ile Alparslan Türkeş Bulvarı’nın kesiştiği noktada başlatılan 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasında Kaymakam Kadir Sertel Otçu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü Halis Ünal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ahmet Boyacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve Müftü Ali Can ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler ellerinde 'Trafikte bende varım', ' Lütfen yol ver', 'Yayalara yol ver' ve 'Yaya güvenliğinin nöbetçiyiz' yazılı dövizler taşıdı.
Ardından protokol üyeleri ve öğrenciler farkındalık yaratmak için 3 boyutlu yaya geçidinden geçti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!