İçme suyu sıkıntısı çeken mahallenin sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

İçme suyu sıkıntısı çeken mahallenin sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2020 11:39

İçme suyu sıkıntısı çeken mahallenin sorunu çözülüyor

Haberin Devamı

MERSİN (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ve Mersin’in içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nın hemen yanında olmasına rağmen, temiz içme suyu sıkıntısı çeken Tarsus’a bağlı Akçakocalı Mahallesi’nin su ihtiyacının karşılanması için Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MESKİ) aracılığıyla çalışma başlattı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Akçakocalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Tarsus ve Mersin’in içme suyu ihtiyacının karşılandığı Berdan Barajı’nın hemen yanında olmalarına rağmen gerekli altyapı çalışmaları yapılmadığından dolayı bugüne kadar temiz sudan mahrum kaldı.

On yıllardır bu sorunu defalarca kez yetkililere bildirmelerine rağmen sonuç alamayan mahalle sakinleri, durumu son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e bildirdi. Başkan Seçer de Akçakocalı sakinlerinin temiz suya kavuşması için MESKİ aracılığıyla çalışma yapılmasını istedi. MESKİ ekipleri, Akçakocalı Mahallesi’nin yaşadığı içme suyu sorununa son vermek için çalışma başlattı. Takbaş mevkiinden su alınıp Akçakocalı’ya getirilmesi için 8 kilometre hat döşeme çalışmasının başlamasından dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydeden Muhtar Ali Beyceoğlu, hafriyat çalışması yapan iş makinası önünde kurban kestirdi. MESKİ Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Hasan Baltacı 8 kilometre uzaklıkta bulunan Takbaş Mahallesi’ndeki depodan döşenecek borularla Akçakocalı Mahallesi’nin su sorununun çözüleceğini söyledi.

Şu an mahallede 30 hane bulunduğunu belirten Baltacı, ileride bu bölgede konut sayısının artması durumunda yeni konutların da bu sudan rahatlıkla faydalanabileceklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!