Hayırsever aileden ÇYDD’ye daire bağışı

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever aileden ÇYDD’ye daire bağışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 14:46

Hayırsever aileden ÇYDD’ye daire bağışı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinin tanınmış ailelerinden Ülkümen Ailesi, bir süre önce vefat eden Melahat Ülkümen'den miras kalan bir daireyi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışladı.
Dairenin bağışı için Tarsus İlçe Tapu Müdürlüğü'nde işlem yapıldı. Buradaki işleme, Ülkümen Ailesi ve ÇYDD Tarsus Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı. Devir törenine Ülkümen ailesinden mirasçılardan Nuray, Günay, Yadigar, Sabahat ve Sevimser Ülkümen yaptıkları açıklamada, "Türkiye'de özellikle kız çocukları arasında eğitime ihtiyacı olan sayısız evladımız var. Çocuklarımızın çağdaş bir Türkiye'de eğitim görmeleri, yetişmeleri ve Mustafa Kemal Atatürk'e layık; ülkesini seven bilime saygılı birey olarak yetişmeleri ve topluma örnek olmaları için eğitim çok önemlidir. Ggözümüzün arkada kalmaması ve birikimlerin emin ellerde ve eğitim için değerlendirileceğine inandığımız ve Türkan Saylan tarafından kurulan ülkemizin en köklü güvenilir sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ÇYDD'ne bağış yaptık" dedi.
ÇYDD Şubesi Başkanı Ozan Varal’da bağış nedeni ile Ülkümen Ailesi üyelerine teşekkür ederek, "Ülkümen Ailesi bu desteği ile hiçbir zaman unutulmayacak. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti laik Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak için ÇYDD, gençleriyle, üyeleriyle, gönüllüleriyle ve Tarsus'ta yaşayanların desteği ile bu evde Türkan Saylan'ın her zaman el uzattığı, ülkemizdeki eşitsizliklerden nasibini almış çocuklar, gençler, kadınlar, herkes yararlanacak. Çocuklarımız okul öncesinde üniversite eğitimine kadar her eğitim aşamasında buradan eğitim desteği alacak" diye konuştu

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!