Hanımeli Pazarı’nda Kadın Hakları Günü’nü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Hanımeli Pazarı’nda Kadın Hakları Günü’nü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 14:29

Hanımeli Pazarı’nda Kadın Hakları Günü’nü kutlaması

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde Türk Kadınlar Birliği Şubesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Şehitishak Mahallesi'ndeki Turkuaz Kapalı Semt Pazarı Hanımeli Pazarı'nda 'Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı' konulu etkinlik düzenledi.
Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Hanımeli Pazarı kadınları ile birlikte vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Türk Kadınlar Birliği Şube ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan, Cumhuriyet öncesinde başlayan kadın hareketinin, Cumhuriyetin ilanından sonra örgütlü, yaygın ve geniş kesimleri etkileyen bir boyut kazandığını belirterek, "Biz Türk kadınları toplumsal ve siyasal yaşamda hak ettiğimiz yeri almalıyız. Önce Türk kadınlarını bilinçlendirmeleri ve eğitmeliyiz. Amacımız Türkiye’de Kadın ve Erkeğin sosyal, ekonomik ve siyasal eşitliğidir. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesini başaran cesur yiğit ve aydın kadınlarımızın ve tüm ülkeye yayılan Türk Kadınlar Birliği Cumhuriyet tarihinin ilk ve uzun yıllar süren mücadelesi ile tek örgütlü kadın gücü olmuş, başta seçme seçilme hakları olmak üzere oysal hakların elde edilmesi için demokratik birçok mücadelenin içinde yer almıştır" dedi.
Etkinlikte, Tarsus Folklor Araştırma Derneği korosu solistlerinin seslendiği türküler ve Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterileriyle coşkulu anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!