Başkanlar kurbanlı karşılama

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar kurbanlı karşılama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 13:29

Başkanlar kurbanlı karşılama

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Şevket Can ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,kurban kesilerek karşılandı.
Alifakı Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Başkanı Şevket Can katıldı. Burada kurbanlar kesilerek karşılanan Can ve beraberindekiler, mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundu.
Toplantıda söz alan Mahalle Muhtarı Ramazan Öztürk, Başkan Can’la mahallelerinde önemli gelişmeler yaşandığını, verilen hizmetler için teşekkür etti.
Ardından söz alan Başkan Can, en uç kırsal mahalleye hizmet götürdüklerini, hizmette ayrım yapmadıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 47 açılışımızı hizmete sunmanın mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. 2014 öncesi belediyemiz şehrimiz içindeki 45 mahalleden sorumluydu. Yeni büyükşehir yasasından sonra köylerimiz ve kapanan belde belediyelerimizle sorumluluk alanımıza giren mahalle sayısı 179 oldu. Gelir ve yetkimizin yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyemize geçti. Ama bizim işimiz belediyecilik. Bizim mesleğimiz Belediyecilik. Şehrimizde yıllarca alın terimiz ve ayak izimiz vardır" dedi.
Eşit hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Can, "Görevimiz sadece yol yapmak, park yapmak değil. Biz Tarsus’ta birliğin ve kardeşliğin adresi olduk. Bizler vatandaşımıza güzel bir şekilde yaşayacakları bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Gençlerimize daha güzel bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar kazanmamaları için çalışıyoruz. Belediyecilik tecrübe ister, uzmanlık ister. Bundan dolayı gündüz yorulmadan gece uyumadan 7/24 ulaşılabilir olarak her mahallemizde ne yapabiliriz düşüncesiyle sizin güveninize layık olmak için çalışıyoruz. Tarsus’u mahalle mahalle, cadde cadde sokak sokak biliyoruz. Biz Allah rızası için çalışıyoruz" diye konuştu.
Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Başkan Can’ın vatandaşlarla iç içe olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Tarsus benim çok yabancı olduğum bir şehir değil. Dedemin bir tanesi Köselerli Yörüklerinden. Kız kardeşimin bir tanesi Mahmutağa Köyü'nde gelin. Dolayısıyla dünden bu güne sosyal ilişkilerimiz hep devam etti, devam edecek Allah nasip ederse. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Dünden bugüne Mersin siyasetinde insanını kucaklayan yönümüzle insanların partisi ne olursa olsun Hamit Tuna ismi çıktığı zaman adımızı Allah’a şükürler olsun ki hiçbir insan kötü demedi. 23-24 yıldır bunu söylettirdik çok şükür. Tek başına Mersin sokaklarında gezebilecek bir belediye başkanıyım. Makamlar mevkiler gelip geçicidir" dedi.
Etkinliğin onunda Başkan Can ve Başkan Tuna mahallenin çocuklarına hediye verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!