Başkan Seçer: Esnafının işini kolaylaştıracak bütün koşullar iyileştirilecek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Seçer: Esnafının işini kolaylaştıracak bütün koşullar iyileştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2019 12:39

Başkan Seçer: Esnafının işini kolaylaştıracak bütün koşullar iyileştirilecek

Haberin Devamı

Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesindeki Atayurt Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde genişletme çalışmalarıyla dükkan kapasitesini yüzde 27 artırdı. Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Hal esnafımızın işini kolaylaştıracak bütün fiziki koşullar iyileştirilecek" dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Silifke-Atayurt Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde gerçekleştirdiği genişletme çalışmaları kapsamında 43 olan dükkan sayısını, 16 yeni dükkan açarak 59’a çıkardı. Bu sayede büyüyen halin kapasitesi yüzde 27 arttı. Ürün çeşitliliğinin de arttığı halde yapılan çalışmalarla hal esnafının ve üreticinin yüzü güldü. Atayurt Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hal esnafıyla bir araya geldi. Başkan Seçer, sohbet edip sorunlarını dinlerken, inşaatı tamamlanan işyerleri hakkında da bilgi aldı.
Silifke’nin önemli bir tarımsal üretim merkezi olduğunu belirten Başkan Seçer, "Türkiye'nin önemli katma değeri yüksek ürünlerinin üretildiği bölge. Verimli topraklar üzerinde olan bir ilçemiz. Başta çilek olmak üzere, üretim kalemleri içerisinde narenciyeden birçok değerli turfanda, sebze çeşitlerine kadar her türlü üretim yapılabilen bir yer. İklim olarak zaten doğal bir sera konumunda, mikroklima bir iklim, çok zengin bir bölge. Diğer taraftan tarihi ve kültürel birikimi var. İnsan kaynağı çok muazzam. Hem üreticimizin, hem komisyoncu esnafımızın, hal esnafımızın işini kolaylaştıracak bütün fiziki koşullar iyileştirilecek. Bu tartışmasız. Burada üretim ekonomik değere dönüşüyor, burada satılıyor. Üretici açısından da, komisyoncu esnafı açısından da işi ciddiye almamız lazım. Onları sıkıntıya sokacak bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!