Öğrencilere suyun serüveni anlatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere suyun serüveni anlatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 16:06

Öğrencilere suyun serüveni anlatılıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN üyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilere yönelik düzenlenen su bilinci, suyun önemi, su tasarrufu eğitimleri ve Filtre Su Müzesi gezisi etkinlikleri devam ediyor.
Etkinlik kapsamında Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, MESKİ Filtre Su Müzesi'ni gezdi. MESKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce organize edilen etkinlikte, öğrencilere Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan uzman biyolog Nebi Şengezer tarafından, içmesuyunun nasıl elde edildiği ve evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler, Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin tarihi önemi bulunan ünitelerine ve arşivlerden derlenen fotoğraflarına büyük ilgi gösterdi. Eğitimin ardından öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu anlatan broşürler ve hediyeler verildi.
Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Sabiha Çiftçi Meslek Lisesi, Tarsus Dedeler Ortaokulu, Erdemli Kocahasanlı Ortaokulu, Merkez Sağlık Koleji, Tarsus Mehmet Ramiz Asutay Ortaokulu, Değişim Koleji, Yunus Emre İşitme Engelliler Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Filtre Su Müzesi gezdirilerek müzede yer alan üniteler anlatılırken, arşivlerden derlenen fotoğraflar gösterildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!