Obeziteye karşı bakliyatçılardan çocuklara öneriler

Güncelleme Tarihi:

Obeziteye karşı bakliyatçılardan çocuklara öneriler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 15:04

Obeziteye karşı bakliyatçılardan çocuklara öneriler

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 3 No’lu Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Burhanettin Kılıç, sektör olarak bir taraftan çocuklar arasında giderek artan obeziteye karşı mücadelede yer alıp, diğer taraftan çocukları bakliyatla tanıştırıp, sevdirerek gelecek kuşaklarda bakliyat tüketimini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Meslek Komitesi Başkanı Kılıç, Mersin’in bakliyat sektörü adına önem bir konuma sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Kılıç, kentin limana sahip olması nedeniyle özellikle dünya ticaretinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, "Ürünlerin büyük bölümü için 2018 bolluk yılı oldu. Sadece unluk buğdayda bir kalite düşüklüğü yaşandı ama verimi iyiydi. Kurların da desteklemesiyle birlikte bakliyat ve hububat ihracatında yaklaşık yüzde 30’lara varan artış oldu" dedi.

YERLİ MAL HASSASİYETİ
Kılıç, bu dönemde özellikle yerli malın tanıtımına ağırlık vermeyi planladıklarını ifade ederek, "Üretiminin de tüketiminin de teşvik edilmesi gerek. Komite olarak bu yönde bir çalışma organize ediyoruz. Hedef olarak okulları seçtik. Dünya Bakliyat Günü olan 10 Şubat itibariyle çalışmalara başlayacağız.  Her Cuma dezavantajlı bölgelerde seçilecek okullarda çocukları bakliyat ile tanıştırmak istiyoruz. Çünkü bakliyat insan sağlığı açısından çok önemli bir besin maddesi" diye konuştu.
Tüm sektörlerde olduğu gibi bakliyatta da kazancı artırmak için iyi bir planlamanın önemli olduğunu kaydeden Kılıç, yurtdışındaki ülkelerin uydu aracılığıyla tüm dünyayı takip edip nerede, hangi dönemde hangi ürünlerin yetiştiğini görerek kendi planlamasını ona göre yaptığını belirtirken, Türkiye’nin de tarımda benzer bir uygulama ile doğru planlama yapıp ürün desenini ona göre belirlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!