Mut’ta sel nedeniyle uygulanan içme suyu kesintisi sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta sel nedeniyle uygulanan içme suyu kesintisi sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2019 17:26

Mut’ta sel nedeniyle uygulanan içme suyu kesintisi sona erdi

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) – MERSİN’in Mut İlçesinde geçtiğimiz hafta içme suyu kaynağının da bulunduğu Narlı Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören içme suyu şebekesi temizlenerek ilçeye su verilmeye başlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından bir açıklama yapılarak, ilçe merkezini besleyen ana su kaynağındaki bulanıklık ve ana aktarma filtresinde yaşanan tıkanma sorunu nedeniyle soruna bağlı olarak ilçe merkezi ve 16 mahalleye uzun süre su verilemediği belirtildi.
Açıklamada, yaşanan olumsuzluğun giderilebilmesi ve içme suyunun ivedi olarak temin edilebilmesi amacıyla MESKİ Genel Müdürlüğü Mut Şube Müdürlüğü tarafından gerekli müdahaleler ve önlemler alınarak, Mersin Emniyet Müdürlüğü, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Grup Amirliği’nden kurbağa adam görevlendirildiği, yapılan eş zamanlı olarak çalışmalar sonucunda ilçeye temiz ve sağlıklı su temini sağlandığı ifade edildi. Belediye’den yapılanan anonsla da vatandaşların içme suyunu kullanabilecekleri ilan edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!