Mut’ta kadınlara 'Kooperatifçilik' eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Mut’ta kadınlara Kooperatifçilik eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2019 16:43

Mut’ta kadınlara 'Kooperatifçilik' eğitimi verildi

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Kadın Kooperatifçiliği Eğitimi Konferansı düzenlendi.

Konferansı Mut Kaymakamı Muammer Köken, Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ekrem Bayır, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak, Mut Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Halil Demir, STK Temsilcileri ve kadınlar katıldı. Konferansın açılışında bir konuşma yapan Mut Kaymakamı Muammer Köken, Atasözlerinde de birlikteliğin ve beraber iş yapmanın anlam bulduğunu belirterek, “Atasözlerimiz derki ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’. Maalesef kapitalizmin sonucu olarak küçük artık dünyada hayat bulmamaya başladı. Küçük güzeldir neredeyse sadece bir kitap ismi olmaya başladı. Ama bu bizi yıldırmamalı. Biz de kooperatifçilik deyince 80’li yılların inşaatçılığı nedeniyle sadece inşaat kooperatifçiliği düşünülüyor. Bu düşünce hepimizi yanlış yönlendirdi. Halbuki kooperatif başta üretim olmak üzere, dağıtım, pazarlama ve işlemeyle ilgili kooperatif uygulamaları var. Kooperatif bize yalnızlığı ve doğru zamanda doğru gücü birleştirmeyi sağlayacak” dedi. Kaymakam Köken konuşmasının ardından Lösemi Farkındalık Haftası kapsamında konferansa katılanlara maske dağıtılarak Mut’ta da farkındalığa örnek olunmasını istedi. Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü de Mersin’de de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Daha sonra; Mut Kadınlar Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülsüm Kevser Mut, ilçedeki kadınların yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Konferasa konuşmacı olarak katılan, Mersin Ticaret İl Müdürlüğünden Gürcan Hüsbal ve Emin Şafak, “Ürün Geliştirme”, “Girişimcilik”, “Sosyal Güvenlik”, “Markalaşma”, ve “Pazarlama” konularında bilgi verdiler. Bedia Avcıoğlu da kooperatif süreçleri ile ilgili deneyimlerini anlattı. Konuşmaların ardından soru yanıt biçiminde devam eden konferans, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!