Başkan Seçer’in Mut mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Seçer’in Mut mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 15:16

Başkan Seçer’in Mut mesaisi

Haberin Devamı

MERSIN, (DHA)- MERSIN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2020 yılının ilk meclis toplantısı için gittiği Mut İlçesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, incelemelerde bulundu.

Başkan Seçer, Mut mahalle muhtarlarına seslenerek,“Mut’u hep birlikte yönetelim.Muhtarlık Dairesi Başkanı, ilgili müdürler ve muhtarlarımızın iletişimde olması gerekiyor. Bir aile gibi çalışmamız gerekiyor. Bakın bakalım hizmet çıkar mı çıkmaz mı? Yol sorunu kalır mı? Altyapı sorunu, depo sorunu kalır mı? İnanın hiçbiri kalmaz. Hepsi yapılır” dedi. İlk olarak Mutlu mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Seçer’in ziyaretleri, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın şantiyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kurs Merkezi ve Mut Kaymakamlığı ile devam etti. Seçer, Mut dönüşünde kent genelinde 3 gündür etkili olan sel afetinde Mut’ta yaşamını yitiren Yunus Gök ile Erdemli’de yaşamını yitiren İbrahim Öngel’in ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulunarak, taziyelerini iletti. Ziyaretlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mut İlçe Başkanı Hayati Bağcalı ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Başkan Seçer, meclis toplantısı öncesinde bir araya geldiği muhtarlar ile Mut’a ilişkin sorunları konuşurken, yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden de bahsetti. Muhtarlara Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ’nin yatırımlarını anlatan Seçer, merkeze en uzak olan ilçelerin de öz evlat olduğunu söyledi. Seçer, şunları söyledi: “Mut’a ilişkin sorunları konuşalım. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı. Sadece belediyenin değil MESKİ’nin de önümüzdeki dönemde yatırım programına alacağı projeler olacak. Gölden Mahallesi içmesuyu hattı yapım işimiz var. 2020 yılında yapılacak. Proje süresi6 ay. Maliyetimiz 4 milyon 274 bin lira. Bakırca içmesuyu ishale hattı yapım işimiz var. 2021’de yapılacak. Onun yapım süresi 6 ay. Maliyeti yaklaşık 5 milyon lira. Karatahta Hamam içmesuyu işi var. 2022’de yapacağız. Onun da maliyeti yaklaşık 3,5 milyon lira. Muhtelif içmesuyu ve şebeke işlerimiz var. 2023’te olacak. Yaklaşık 1 milyon liralık bir iş. Güney mahallelerinin kanalizasyon hattı yapım işi var. Bu da 2023 programında. Yapım süresi 18 ay. 13 milyon lira gibi maliyeti olacak. Yine içmesuyu depo rehabilitasyon işimiz var. Gülnar’da da yoğun. Buralar cazibeli su kullandığı için depo sayımız son derece fazla. 500’ün üzerinde depo sayımız var. Bu depolarda rehabilite ve yenileme yapılacak. Su, sağlıkla direkt ilgili bir durum. Toplum sağlığını, çevre sağlığını ilgilendiren bir durum. Son derece temiz, hijyen depolardan size su içireceğiz. Bu rehabilitasyon çalışmalarının 15 milyon lira gibi bir maliyeti olacak. 2022’de yapacağız. Çalışmalar bir yıl sürecek. MESKİ olarak toplamda 55 milyon 232 bin liralık bir yatırım öngörüyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin Mut’ta koordinasyon müdürlüğü olduğunu hatırlatan Seçer,“Büyükşehir Belediyesi’nde 143, MESKİ’de 72 personelimiz var. Toplam 215 personelle çalışıyoruz. Mut uzak bir nokta. Buradaki hizmet başarısı koordinasyonun başarısıyla ilgili. Buraya düzgün adamlar koymamız lazım. Müdüründen şefine, sahadaki çalışan eli kürek tutan kürek işçisine kadar beyni de namuslu olacak, cebi de namuslu olacak. Ben burada muhtarlarıma sesleniyorum. Sizler herkesin muhtarısınız. Bu kontrolü yapacak olan, elini vicdanına koyarak,birimlerimizdeki aksaklıkları bize bilgi verecek olan sizsiniz. Ama bunu vicdanen, elinizi vicdanınıza koyarak, dürüstçe yapacaksınız” dedi.

Seçer, ayrıca görevine yeni atanan Mut Kaymakamı Muammer Köken’i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!