MTSO, yerel yöneticilerden beklentilerini masaya yatırdı

Güncelleme Tarihi:

MTSO, yerel yöneticilerden beklentilerini masaya yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 14:45

MTSO, yerel yöneticilerden beklentilerini masaya yatırdı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), yaklaşan yerel seçimler öncesinde düzenlediği organizasyonla kentte yerel yöneticilerden beklentilerini tespit etti.
MTSO, 2019 yerel seçimleri öncesinde 'Mersin Başkanından Ne Bekliyor?' konulu bir arama konferansı gerçekleştirdi. Kentteki sivil toplum örgütleri temsilcilerinden, üniversitelere, MTSO Meclis ve komite üyelerine kadar geniş katılımlı olarak düzenlenen ve İzgören Akademi tarafından yönetilen Arama Konferansı'nda yeni yerel yönetimden ne beklendiği sorusuna yanıt arandı.
Konferansın açılışında konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, dünya değiştikçe, ekonomi gelişip dünyanın siyaset ve hizmet mantığı değiştikçe kentlerin yönetim anlayışının da değişmesinin doğal olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerin de bu değişim mantığından muaf tutulmasının mümkün olmayacağını beliren Kızıltan, "Mersin’in geleceği adına oluşan bu değişimlere katkıda bulunmak ve Mersin adına sorumluluklarımızı yerine getirmek için, 'Mersin Başkanından Ne Bekliyor?' konulu bir arama konferansı tasarladık. Önce bunu iş dünyası olarak yapmayı planlasak da üniversitelerimiz olmadan, toplumun kılcal damarları olan Sivil Toplum Kuruluşları olmadan, kentin birçok farklı dinamiği olmadan, bu sorunların tespit ve çözümlerinin tam anlamıyla gerçeği yansıtmayacağını düşündük" dedi.
Mümkün olduğunca, Mersin dinamiklerini bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Kızıltan, "Mersin ile ilgili önemli ve ciddi bilgi ve tecrübeleri olan siz değerli katılımcılarla, yerel yönetim temelinde sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi konuşacağız ve bunları kağıda dökeceğiz. Bu sorunların doğru tespit ve çözümünde yer almak Mersin’e olan borcumuzdur" diye konuştu.
Siyasetçilerin gelip geçeceğini, belediye başkanlarının, milletvekillerinin gelip geçeceğini kaydeden Kızıltan, şunları söyledi.
"Bizim ailelerimiz, çocuklarımız burada. İşlerimiz, geleceğimiz bu kentte. Bu anlamda Mersin’in sorunları en çok bize yansımaktadır. Öte yandan, her anlamda sorunları çözülmüş bir Mersin’den de en büyük yararını görecek olanlar yine bizler olacağız. Onun için 'Mersin Yerel Yönetimlerden, Başkanlardan ne istiyor?' sorusunun cevabını bilimsel ve tarafsız bir şekilde ortaya koymak, hem sorumluluğumuz,  hem de geleceğimiz adına hayati bir konudur."
Yapılan çalışmanın aynı zamanda Mersin’i yönetmeye talip kişiler için de bulunmaz bir bilgi envanteri, yol haritası olacağını vurgulayan Kızıltan, olumsuz ve ayrıştırıcı siyasetin esiri olmayan bir başkanın, ayrıştıran değil birleştiren, halktan uzak değil, samimi şekilde halkın içinde olan, Mersin’i samimiyetle sevdiğini gösteren ve kentin düşüncelerine değer veren bir başkanın hizmet etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!