Miniklere bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Miniklere bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2019 15:46

Miniklere bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevindeki miniklere Mersin Üniversitesi işbirliği ile ‘Bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi’ verildi. Eğlenceli bir ortamda gerçekleşen eğitimde minikler, algoritma, örüntülü genelleme ve Bee-Bot Robotu ile yönlendirme çalışması yaptı
Bölgenin en güzel eğitim veren kurumlarından birisi olan Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevinin minik çocukları robotik kodlama eğitimine ilk adımı attı. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen AB Kod Haftası kapsamında minik öğrencilere Mersin Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. İlker Yakın, Dr. Ali Gök, Dr. Erman Uzun ve Mimar Sinan Ortaokulu Öğretmeni Aycan Kavaklı tarafından ‘Bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi’ verildi. Eğitimciler, Algoritma, örüntü ve genelleme okul öncesi programlama robotu olan Bee-Bot ile sıralama, tahmin ve problem çözmeyi öğrendiler.
Öğrencilerin kodlama ile kendi becerilerini keşfetmeleri, farkındalık düzeylerini arttırmalarına katkı sağlamayı amaçladıkları bilgisini veren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi miniklerinin en iyi eğitimi alması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına yol açtığını ifade eden Başkan Tarhan, "Çok onaylanmamakla birlikte maalesef miniklerimiz ebeveynlerinde gördükleri cihazları merak etmeleri engellenemiyor. Ne kadar istemesek de bu cihazlarla tanışmak durumunda kalıyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Mersin Üniversitemizin desteğiyle çocuklarımıza vermiş olduğumuz Bilgisayarca düşünme ve farkındalık eğitimi ile çocuklarımızın bu cihazlara yönelik ilgilerini öğrenmeye yönlendirmek istiyoruz. Çocuklarımız eğitimin ilk devresinde çağımızın en büyük özelliklerinden birisi olan teknolojiyi kullanımına kadar nasıl yapıldığına da görerek tanık olacaklar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!