Yenişehir’de okul kantinleri denetleniyor

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir’de okul kantinleri denetleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 12:21

Yenişehir’de okul kantinleri denetleniyor

Haberin Devamı

 
MERSİN, (DHA)- YENİŞEHİR Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde temizlik ve gıda güvenliği denetimleri yaptı. İlçedeki her okul kantininin denetleneceğini söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Çocuklarımızın temiz ortamlarda, sağlıklı şekilde beslenmesini sağlamak istiyoruz" dedi.
Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm okulların kantinlerini denetlemek için çalışmalara başladı. Ekipler, denetlemelerin ilk gününde 8 farklı okulun kantinlerinde ruhsat kontrolü yaptı ve çocuklara satılan hazır gıdalardan bisküvilere, çikolatalardan süt ürünlerine kadar bütün ürünleri inceledi. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin raflardan indirilmesi konusunda kantin işletmecilerini uyaran zabıta ekipleri, et ürünlerinden yapılan hazır yiyeceklerin saklanma koşulları ve genel temizlik kuralları konusunda da kantin işletmecilerine bilgi verdi. Her gün en az 5 okul kantinini denetlemeyi hedefleyen Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, başta ilkokullar olmak üzere ilçedeki tüm okul kantinlerini denetleyecek. İlk denetimlerde eksiği tespit edilen kantin işletmecileri daha sıkı takibe alınacak ve eksiği görülen kantinlerle ilgili olarak okul idarelerine bilgi verilecek.
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, okul kantinlerinde et ve süt ürünlerinin de satıldığını, bu nedenle ürünlerin saklama koşullarına ve son kullanma tarihlerine azami dikkat gösterilmesi gerektiğini söyledi. Zabıta ekiplerinin hem genel temizlik ve hijyen şartlarını, hem de satışa sunulan gıda maddelerini denetlediğini ifade eden Özyiğit, "İlçe sınırları içindeki bütün okulların kantinlerini denetleyeceğiz. Gıda satışı ihmal edilemeyecek kadar önemli. Özellikle çocuklarımız söz konusuysa gıda ve temizlik konusunda daha hassas olmamız gerekiyor. Zabıta arkadaşlarımız bu hassasiyetle denetimlerini yapıyorlar. Çocuklarımızın temiz ortamlarda, sağlıklı şekilde beslenmesini sağlamak istiyoruz"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!