Vali Su, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Su, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 12:27

Vali Su, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Valisi Ali İhsan Su, "Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarına çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya, bu konuda tüm dinamiklerce yürütülen çalışmalara azami desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
Vali Su, yayınladığı mesaj ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görüldüğünü vurgulayan Vali Su, "Bu anlayışla engellilerimizin her alanda yanlarında olmayı, onların toplumsal hayatın içerisinde herhangi bir engele takılmadan var olmalarını sağlamayı öncelikli sorumluluklarımız arasında görmekteyiz. Bu doğrultuda kamu, yerel yönetim, iş dünyası ve sivil toplum olarak ortak hareket etmekte, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlara ivedilikle çözüm bulmakta, eğitim, sağlık, spor, sanat ve çalışma hayatı başta olmak üzere gündelik hayatlarını kimseye ihtiyaç duymadan sürdürmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça engelli vatandaşlarımız da zorlukları aşarak sabırla ve inançla çalışmakta, yaşamın tüm alanlarında büyük başarılara imza atmakta ve bu başarıları ile bizleri gururlandırarak bir kez daha kendilerine hayran bırakmaktadır" dedi.
Engelli bireylerin önüne çıkacak her türlü engeli kaldırmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizen Vali Su, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, karşılaştıkları engelleri ortadan kaldıracak, sorunlarına çözümüne katkı sağlayacak çalışmaların öncüsü olmaya, bu konuda tüm dinamiklerce yürütülen çalışmalara azami desteği sağlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bu günün toplumsal duyarlılığımıza ivme katmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!