Ulu Önder Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ulu Önder Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 14:52

Ulu Önder Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının ve sonsuzluğa uğurlanışının 80’nci yıldönümünde düzenlediği ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri ile vatandaşlara unutulmaz bir anma gecesi yaşattı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, KKTC Baş Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Oğuz Bavbek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ölümsüz fikirleri ve değerleriyle Türk milletinin yüreğinde yaşayan dünya lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım gününde sevdiği şarkılarla anıldı. Etkinlikte, 'Son Balo' adlı sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösterimi esnasında gözyaşlarına hâkim olamayan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Kısa sinevizyon gösterimi sonrası Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve koro sanatçıları tarafından seslendirilen ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘Efe Türküsü Yanık Ömer’, ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Mendilimin Yeşili’, ‘Vardar Ovası’ ve ‘Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım’ gibi daha birçok şarkıya vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. ‘Efelerin Efesi’ türküsüne sıra geldiğinde ise Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği halk oyunlarından olan zeybek gösterisi gerçekleştirildi. Gecenin finali ise 10’ncü Yıl Marşı ile oldu. Marş sırasında salonu dolduran genç, yaşlı demeden herkes ayağa kalkarak hep bir ağızdan seslendirdi. Alkışlar eşliğinde söylenen marş esnasında vatandaşlar coşku ve duygu dolu anlar yaşadı. Gecenin sonunda Vali Yardımcısı Deniz ve Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel, koro şefine çiçek ve plaketi birlikte verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!