MTSO Başkanı Kızıltan, üretimin önemini vurguladı

Güncelleme Tarihi:

MTSO Başkanı Kızıltan, üretimin önemini vurguladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 14:57

MTSO Başkanı Kızıltan, üretimin önemini vurguladı

Haberin Devamı

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, daha refah ve daha zengin bir ülke olma yolunun üretimden geçtiğini belirterek, Türkiye'de üretime odaklanılması gerektiğini söyledi.
Kızıltan, Türkiye için üretimin önemini vurguladı. Ülke olarak son 30 yılda üretim, teknik alt yapı ve eğitim anlamında büyük mesafeler alındığını ifade eden Kızıltan, "Dünyanın en büyük 17'nci, Avrupa'nın en büyük 6'ncı ekonomisiyiz ancak tam anlamıyla üretim ekonomisine geçtiğimiz söylenemez. Potansiyelimize göre üretmiyoruz. Geçmişte lider olduğumuz tarım ürünlerinde bugün ithalatçı konumundayız. Daha refah, daha zengin, daha kalkınmış bir ülke olmak için var olanla yetinmemeliyiz. Bunun da tek bir yolu var; o da katma değer yaratmaktır. Katma değer yaratmanın da tek bir yolu var;  üretmek. Üretim uzaklaşacağımız bir alan olamaz. Aksine her soruna rağmen üretime nasıl devam edeceğimizi konuşmalıyız" diye konuştu.
Türkiye'nin hedeflerine yalnızca üreterek ulaşabileceğinin altını çizen Kızıltan, şunları kaydetti:
"Türkiye için odak noktası üretimdir. Diğer sektörler bölgesel sorunlara, en ufak spekülasyon ve olumsuz gelişmelere karşı kırılgandır ve sürekliliği kesintiye uğrayabilir. İşte geçmişte bir Rus savaş uçağı sorunu bir günde turizm gelirlerimizi ne noktalara getirmişti hatırlayalım. Bölgemizdeki sorunlar limanlarımıza gelen gemilere kadar yansıdı. Ama üretim istikrardır ve sürekliliği olan bir alandır. Türkiye 21'inci yüzyıl hedeflerine sadece üretimle ulaşabilir. Yeter ki bunu ülke gündeminden düşürmeyelim. Üreten Türkiye güçlü Türkiye'dir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!