Mersin kent protokolünden 29 Ekim mesajı

Güncelleme Tarihi:

Mersin kent protokolünden 29 Ekim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2018 11:42

Mersin kent protokolünden 29 Ekim mesajı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de yayınladıkları mesajlar ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için yorulmadan çalışılması gerektiği düşüncesini paylaştı.
'Cumhuriyet geleceğimizdir' ifadesini kullanan Başkan Can, "Cumhuriyet, milli mücadelemizin sonunda gelen en büyük kazanımımızdır. Aziz Türk Milleti bağımsızlığa ve özgürlüğe aşık bir millettir. Kurtuluş Savaşı'nda emperyalist devletlere karşı büyük bir mücadele örneği göstermiş ve savaşı kazanmıştır. Savaş sonrası başlayan yenilenme sürecinde Cumhuriyet ilan edilmiş ve ardından tüm yapı buna göre şekillenmeye başlamıştır. Ülkemizde birliğimizin, dirliğimizin hala devam etmesi için en önemli sahip çıkmamız gereken unsurlardan biri de şüphesiz Cumhuriyettir" dedi.
'SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM'
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise şunları kaydetti:
"Geçmişte olduğu gibi, ne bugün ne de yarın hiçbir şer odağı, milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini bozamayacak, ortak geleceğe olan inancını asla yıkamayacaktır. Her türlü yokluğa rağmen bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin ruhları şad olsun."
'BUGÜNLER ARMAĞAN'
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz."dedi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!