Kocamaz'dan 'Mevlid Kandili' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kocamazdan Mevlid Kandili mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 11:11

Kocamaz'dan 'Mevlid Kandili' mesajı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yayınladığı mesaj ile tüm Müslümanların 'Mevlid Kandili'ni kutladı.
Mevlid Kandili'nin önemini vurgulayan Kocamaz, mesajında; "Mübarek gün ve gecelerin; hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Ne mutlu bizlere ki tüm alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in doğduğu geceyi birlikte yaşamanın mutluluğu ve huzuru içerindeyiz. Peygamber Efendimizin doğumu, karanlıkları aydınlığa çevirirken, insanlığa rahmet ve güzellik sunmuştur. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi ile insanlık onurlandırılmıştır. O, bütün güzellikleri en kâmil manada şahsında barındıran en güzel örnektir" ifadelerine yer verdi.
Hz. Muhammed'in verdiği mesajlarla nefretlerin sevgiye, düşmanlıkların ise kardeşliğe dönüştüğüne dikkat çeken Kocamaz, "Hepimizin üzerinde durması gereken şey de onun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam Alemi olarak bu gecede, onun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, onun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık merhametini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimi içerisindeyiz. Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!