Kent protokolünden 10 Kasım mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kent protokolünden 10 Kasım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2019 11:40

Kent protokolünden 10 Kasım mesajı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de kent protokolü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Kentteki belediye başkanları, milletvekilleri ve STK başkanları, 10 Kasım dolayısı ile mesaj yayınladı. Mersin Valisi Ali İhsan Su mesajında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında milletçe saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine duyduğu sonsuz güven ve inançla Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesini, milletimizin eşsiz fedakarlığı, azmi ve kararlılığı ile başarıya ulaştırarak şanlı bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Önder, bu destansı zaferi Cumhuriyetle taçlandırarak hem milletimizin geleceğini teminat altına almış hem de bu uğurda mücadele veren mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir. Biz de O’na layık olmak için O’nun işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında büyük bir özlemle anıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm olanaksızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen yıllar boyunca büyük bir değişim ve gelişim yaşamıştır. Dünyanın geleceğini bilimin, eğitimin, sanayinin ve kültürün belirlediğini çok iyi bilen Atatürk ve mücadele arkadaşları, kurmuş oldukları modern Türkiye Cumhuriyeti ile tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hareketini başlatarak, bizlere bağımsız bir ülke ve aydınlık bir gelecek armağan etmişlerdir. Bizler de O’nun önderliği ile yönümüzü çevirdiğimiz çağdaş uygarlık yolundan ayrılmadan ülkemize, Mersinimize ve emanetlerine sonsuza dek sahip çıkacak ve emin adımlarla geleceğe doğru yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum” ifadesine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!