Enerji sempozyumunda nükleer santral konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Enerji sempozyumunda nükleer santral konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2019 15:08

Enerji sempozyumunda nükleer santral konuşuldu

Haberin Devamı

Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de düzenlenen Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’nde nükleer santral tartışması yaşandı. Uzmanların nükleer santral eleştirisine, Vali Ali İhsan Su, "Fransa'nın göbeğinde var, ülkemizde neden olmasın" dedi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından 8’incisi düzenlenen Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyuma Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanları, MMO Şube Başkanı Akar Tülücü, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, oda ve stk temsilcileri, mühendisler ve öğrenciler katıldı.
YENER: NÜKLEER SANTRAL MACERASINDAN VAZGEÇİLMELİ
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında ülkemizde çalışmaları süren nükleer santralden vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Yener, "Kaynakların yeterli düzeylerde değerlendirilmemesi, gerekse iklim değişikliği krizinin derinleşmemsi ve etkilerinin için enerji üretiminde öncelik ve ağırlık fosil yakıtlara değil, yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verilmelidir. Nükleer santral macerasından vazgeçilmeli" dedi. 
VALİ SU: FRANSA'NIN GÖBEĞİNDE VAR BİZDE NEDEN OLMASIN? 
Yener’in ardından konuşan Vali Su ise, Türkiye’nin enerji konusunda son yıllarda çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye’nin artık kendi elektriğini üreten bir ülke haline geldiğini dile getiren Vali Su, "Bugün Türkiye’de hidrolik santraller var, termik santraller var, jeotermal santraller var, rüzgar santralleri var inşallah ülkemizde nükleer santrallerde olacak. Dünyanın her yerinde var, Fransa’nın göbeğinde bile var. Bizde neden olmayacak? Burada biz sadece bunu kurarak aynı zamanda o teknolojiyi de elde ediyoruz. Yani Avrupa’da Amerika’da her türlü gelişmiş ülkede var, bizde olmasın demek yanlış. Hepsini olacağız. Bütün dünya bu konuda uzaya uçmuş, güneş enerji sisteminde dünya almış başını gitmiş biz sanki geri kalmışız gibi. Türkiye güneş enerji santralinde 12’inci sırada.  Bu konuda da iyiyiz ama bu sempozyumları düzenleyerek daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Ama evvela kendimize güvenelim, sahip olduğumuz imkanları bilelim. Bir ve beraber olursak hep beraber güzel adımlar atarsak ülkemizi daha iyi noktalara taşıma imkanımız var” diye konuştu.
konuşmaların ardından sempozyuma geçildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!