Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi hayata çeçti

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi hayata çeçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 11:17

Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi hayata çeçti

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) –MERSİN’de Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ve ABD Büyükelçiliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.
Öğretmen, öğrenci ve velilerin; çocuk hakları, çocuk istismarı ve ihlali konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde bulunan 5 okulda eğitim çalışması gerçekleştirecek. Çocukların bulunduğu her alanı güvenli hale getirmeyi amaçlayan projenin açılış toplantısına, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Baro Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, Av. Nida Gür, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, UCİM Mersin İl Sorumlusu Ezgi Arslan katıldı.
Baro Başkanı Yeşilboğaz, projenin, Türkiye genelinde bir pilot uygulama örneği olmasının Mersin adına önemli olduğunu söyledi. Baro Çocuk Hakları Merkezi'nin böyle bir proje içerisinde olmasının kendileri için onur verdiğini ifade ederek, "Çocuklarımızın her türlü şiddet, ihmal ve istismara karşı korunması konusunda, toplumumuzun tüm kesimlerine önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çocuklara yönelik cinsel istismar kabul edilemez. İstismarın ortadan kaldırılması ilgili kamu kurum kuruluşları ile sivil toplumun iş birliği içinde çalışmasını gerektirmektedir. İstismar konusunda erken ve doğru müdahalenin önemi, çocukla nasıl iletişim kurulacağı, konu ile ilgili adli süreç, istismara karşı koruyucu öneriler ve hakları konularında okullarda yapacağımız bilinçlendirme çalışmaların Türkiye genelinde pilot eğitim çalışması olması, kentimiz adına önemlidir" diye konuştu.
Çocuklara yönelik cinsel istismarın ve ihmalin tüm dünyada yaygın bir sosyal sorun olduğunu belirten Başkan Yeşilboğaz, "Cinsel istismar çocukların çocukluklarını çalmakta ve yaşamlarının her alanında uzun döneme yayılan ciddi ve olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Çocukların geleceklerinin çalınmaması için bu mücadele de biz de varız. Mersin Barosu olarak, çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesi ve azaltılması, çocuk hakları bilincini sağlamak ve böylece çocuklarımıza güvenli alan yaratmak için ailelere,  çocuklara ve öğretmenlere eğitim vereceğiz. Bu projenin el birliği ile çocuklara güvenli alan yaratacağına inanıyoruz" dedi.
Proje kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında sunum yapan Baro Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, seçilen okullarda bulunan öğretmenlere ve okul yöneticilerine ‘Çocuk İhmali, Sömürüsü ve Korunması’ konulu seminer düzenleyerek, öğretmenlerin çocukların ihmal ve istismardan korunma yolları hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi.  Düzen, proje kapsamında 5 okulda, her ilçeden 50 öğrenciye drama çalışmaları ile ailelere seminer yoluyla çocuk hakları konusunda eğitim verileceğini kaydederek, şunları söyledi:
"İl merkezinde eğitim alanında çalışan tüm ilgililerin yer alacağı ‘Çocuk Haklarının Korunması ve Savunuculuk Yöntemleri Çalıştayı düzenlenecektir. Türkiye’de çocuk istismarının menzilini azaltmak ve sona erdirmek amacı ile çocukların, ailelerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çocuk ihmal ve istismarından korunma yöntemleri konusunda bilimsel metotlarla farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Çocuğun bulunduğu tüm alanları güvenli hale getirmek için örnek bir uygulama başlatmak en önemli hedefimizdir. Biz diyoruz ki, haklarını bilen her çocuk, kendisi için güvenli alanları yaratacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!