Çarşı içinde hareketlilik beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Çarşı içinde hareketlilik beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 11:36

Çarşı içinde hareketlilik beklentisi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 No'lu Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Kemal Dede, çarşı içerisindeki resmi kurumların taşınması ile bölgedeki hareketliliğin yerini durgunluğa bıraktığını söyledi. Dede, "Beklentimiz ya bu binaların boş bırakılmak yerine projelerle yeniden canlandırılması ya da kiraya taşınan kamu kurumlarının sahibi oldukları binalara tekrar geri dönmelerinin sağlanmasıdır" dedi.
Başkan Dede, sektörün yaşadığı sorunları değerlendirerek çözüm önerilerinden söz etti. Geçmiş yıllarda Atatürk, Silifke ve Hastane Caddesi gibi yerlerin caddelerin Mersin alışverişinin kalbini oluşturduğunu anımsatan Dede, AVM yatırımları söz konusu noktaların cazibesini yitirdiğini, caddelerdeki birçok işyerinin sorun yaşadığını dile getirdi. Ekonomik hareketliliğin sona ermesinde 2 önemli gelişmenin etkili olduğunu aktaran Dede, "Bunlardan ilki; Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kız Öğrenci Yurdu, Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi gibi resmi kurumların çarşı içinden taşınmasıdır. Bu kurumların taşınması ile birlikte çarşı içindeki koca koca binalar boş kaldı. Bu binaları değerlendirmek adına zaman zaman çeşitli projeler ortaya atıldı ancak onlardan da sonuç alınamadı. Eğer geri dönmek mümkün değilse bile en azından bu büyük binaların değerlendirilebileceği, çarşıya hareket getirecek projeler biran önce hayata geçirilmelidir" diye konuştu.
Mersin'in simgesi haline gelen 52 katlı gökdelenin de boş kaldığını hatırlatan Dede, şunları söyledi:
"Çevremizde yaşanan sıkıntılar sonrasında bölgemize gelen Arap turistlerin sayısında azalma yaşandı. Paralelinde Hastane Caddesi'nin en merkezi noktasında bulunan otel kapanmak durumunda kaldı. Bölgenin turizm cazibesi artırılıp turistlerin dikkatini çekip, burada yeniden bir otel açılması teşvik edilmeli. Turizmin yeniden hareketlenmesi adına bölgenin otel yatırımları için cazibesinin artırılması gerekiyor. Beklentimiz ya bu binaların boş bırakılmak yerine projelerle yeniden canlandırılması yada kiraya taşınan kamu kurumlarının sahibi oldukları binalara tekrar geri dönmelerinin sağlanmasıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!