Büyükşehir, erişebilir ve engelsiz Mersin için derneklerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir, erişebilir ve engelsiz Mersin için derneklerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2019 11:30

Büyükşehir, erişebilir ve engelsiz Mersin için derneklerle buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, engellilere ve ailelerine hizmet veren dernek, kurum ve kuruluşlarla bir araya geldi.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, engelli bireylere ve ailelerine hizmet veren dernek, kurum ve kuruluşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. 'Engelsiz Mersin' için her fırsatta sosyal sorumluluk projeleri, eğitimler, atölyeler, farkındalık toplantıları, bilinçlendirme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, engelli ve sağlığı elverişli olmayan bireyleri bir adım daha öne çıkarmak ve engelsiz bireylerle kaynaştırmak için kaynaklarını etkin ve verimli kullanmayı hedefliyor. Daha önce Engelliler ve Sağlık Hizmetleri olarak ayrı hizmet veren iki daire başkanlığının birleşmesiyle ortaya çıkan bütünsel gücü göstermenin yanı sıra katılımcı olan pek çok dernek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla kaynaşmayı amaçlayan toplantı, Daire Başkanı Hülya Atila’nın sunumu ile başladı. Atila, “Erişilebilirlik bizim için çok önemli. Bu konuda da bir masamız özellikle erişim ve ortopedik engellilerin sorunlarını konuşacak ve sizden bir dönüş alacağız. Sizlerin bizlerden istediklerini, sizlerin bizlere iletmek istediklerini alacağız. Bir diğer ortak amacımız da engelli bireyleri, yaş, cinsiyet, engel durumuna bakılmaksızın fiziki ve sosyal rehabilitasyonunu sağlayarak, engelsiz olan bireylerle kaynaştırmak, engelli bireyleri topluma kazandırmak, üretken hale getirmek. Yapılacak olan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerle toplum hayatı ile bütünleşmeyi sağlayarak, sosyal rehabilitasyonlarına destek olmak” dedi.

Daha önce uygulanan ve yeni uygulanmaya başlanan hizmetleri anlatarak sunumuna devam eden Atila, katılımcıları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleşecek etkinliklere davet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!