Başkan İzol: Yapılan zamlar geri alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Başkan İzol: Yapılan zamlar geri alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 14:48

Başkan İzol: Yapılan zamlar geri alınmalı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, döviz kurlarındaki suni artış sonrasında yapılan zamların, kurun tekrar düşmesi ile birlikte geri alınması gerektiğini söyledi.
Mersin GİAD Başkan İzıl, döviz kurlarındaki suni artıştan kaynaklı olarak yapılan fiyat artışlarının, kurun yeniden düşüşe geçmesi ile birlikte normal seviyelere çekilmesi gerektiğinin belirterek, "Birçok üründe döviz kuruna bağlı olarak zam yapıldı. Kurların düşmesi ile birlikte bu zamların tekrar düşürülmesi gerekiyor. Döviz kurlarındaki suni artışı fırsata dönüştürenlerin yapılan bu yanlıştan ivedilikle dönmesi gerekiyor" dedi.
Hükümetin ekonomi alanında aldığı tedbirlerin kısa sürede sonuç vereceğini ifade eden İzol, "Hükümetimizin ekonomi alanında yaptığı düzenlemeler ve birçok sektörü hareketlendirmeye yönelik attığı adımların yılsonuna kadar olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konut sektörlerinde yapılan ÖTV ve KDV indirimleri alım ve satım gücünü ciddi ölçüde etkileyecektir. Kısa süre içerisinde piyasalardaki hareketlilik gözle görülür biçimdedir" diye konuştu.
Piyasaların yılsonuna kadar normale döneceğini kaydeden İzol, şunları söyledi:
"Hükümetimizin enflasyon ile topyekun mücadele kapsamında ve Türkiye ekonomisini kalkındırma odaklı yaptığı çalışmaların yıl sonuna kadar sonuç vereceğine güvenimiz tamdır. Mersin GİAD bünyesinde yüzlerce sektörden üyelerimiz var ve bütün üyelerimiz ile birlikte enflasyon ile mücadele etmeye hazırız. Ben şahsım ve derneğimiz adına enflasyon canavarı ile mücadele eden tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik çerçevesinde hükümetimizin attığı adımların destekçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!