4'üncü Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

Güncelleme Tarihi:

4üncü Uluslararası Mersin Maratonuna doğru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 16:32

4'üncü Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu, 'Engelleri Aşmak İçin' teması ile 16 Aralık'ta koşulacak. Maratonda 410 bin 080 TL ödül dağıtılacak.
Maratonunun tanıtım toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş ve milli atlet Elvan Abeylegesse'nin katılım ile İstanbul'da yapıldı. Mersin'i sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın hatta dünyanın sayılı spor merkezlerinden biri haline getirmek amacı ile düzenledikleri sportif organizasyonların dünya genelinde ses getirdiğini belirten Kocamaz, "Ulusal ve uluslararası ölçekteki tüm bu organizasyonlarımızın en gözdesi, Mersin’in yeni marka değeri olan Uluslararası Mersin Maratonu'dur. 4 yıldır düzenliyor olmasına rağmen Avrupa Atletizm Birliği'nden 5 yıldız derecesi alıp Avrupa'nın ilk 5, dünyanın 56'ncı en iyi maratonu arasına girmeyi başaran maratonumuz, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) yol yarışları kategorisinde bronz label kategoriye yükselerek, altın kategori hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.
'İNSANLIK DEĞERLERİ İÇİN TER DÖKECEĞİZ'
Yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun maraton kapsamında kente geleceğini anımsatan Kocamaz, "Kış mevsiminin tam ortasında ılıman bir iklimin, tarih ile doğanın iç içe girdiği muhteşem bir ortamda, omuz omuza mücadele ederek insanlık değerleri için ter dökeceğiz. Farklı millet, din, dil ve medeniyetlere mensup ama aynı insani değerlere sahip dostlarımızla bir araya gelerek, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu duruşu Mersin'de onbinler eşliğinde sergileyeceğiz. Geçen sene maratona 64 bin 213 kişi katılmıştı. Bu yıl ki hedefimiz 100 bindi ancak şuan 100 bin 787 başvuru aldık. Bu yıl sporcularımızı ve sporseverlerimizi toplam 410 bin 80 TL ile ödüllendireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!