100 kadın Mersin’i güzelleştirecek

Güncelleme Tarihi:

100 kadın Mersin’i güzelleştirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2019 14:10

100 kadın Mersin’i güzelleştirecek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde işe başlayan 100 kadın, belediyenin sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda, park, bahçe ve yeşil alanlarda görevlendirildi.
Kentin daha güzel hale gelmesi için emek verecek olan kadınların 50’si Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Büyükşehir’in sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda görevlendirilirken, diğer 50’si ise Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda, çim biçme, budama, çiçek ve ağaç dikimi, ilaçlama, gübreleme, toprak takviye-tesviye, parklarda genel temizlik ile çiçek, çim, ağaç sulama gibi işlerde çalışacak.
Sorumlu oldukları alanları tertemiz yapan ve rengarenk çiçekleri dikmeye başlayan kadınlar, ilk günden kentte değişimi hissettirdi. İlk iş gününde oldukça heyecanlı olan kadınlar, görev ve sorumluluklarını öğrendikten sonra işe koyuldu. Kenti evi gibi gören kadınlar park, bahçe ve yeşil alanlarda özverili bir şekilde çalışmalarına başladı.
2 yıldır işsiz olan ve diyabet hastası kızı ve eşinin ilaçlarını alabilmek için çalışmaya ihtiyacı olan Hatice Türkmen, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda göreve başladı. İlk iş gününde oldukça heyecanlı olan ve canla başla çalışmaya başlayan Türkmen, "Bugün işe başladım, çok mutluyum. Çiçek ektik, fidanlarımızın etrafını temizledik, parklarımızı süpürdük. İşimden çok mutluyum. İki yıldır işsizdim. Durumum çok kötü ama bundan sonra her şey daha iyi olacak. Bu işe o kadar çok ihtiyacım vardı ki, benim için bir mucize oldu. Vahap Başkanımız kadın personel alarak bence en doğrusunu yaptı. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Kendi evimmiş gibi çevremizi temizleyeceğim, çiçeklerimize bakacağım" dedi.
Bir süredir işsiz olan ve 3 çocuğunu okutabilmek için iş arayan Songül Bilgiç, Park ve Bahçeler Dairesi’nde çalışmaya başladı. Bilgiç ilk iş gününü değerlendirerek, "İlk günümüz çok güzel geçti. Etrafı temizledik, çiçeklerimizi ekiyoruz. Çok mutluyum. 3 çocuğum var, liseye gidiyor. Onları okutmam, destek vermem gerekiyordu. Çocuklarımı okutmak için sürekli iş arıyordum. Çok şükür buldum. İşe kadınların alınması çok güzel oldu. Kadınların hepsi iyi çalışıyor.  Kadın eli değmezse bereket olmaz. Mersin’e kadın eli değecek, Mersin’de her şey daha güzel olacak" diye konuştu.
Kadınların daha düzenli ve titiz çalıştıklarını, karar alma mekanizmalarında ve kent estetiği konularında Mersin’i kadınlara emanet edeceğini kaydeden Başkan Seçer, "Mersin’in çok daha güzel olmasını istiyorum. Bu işi yaparsa kadınlar yapar. Bundan sonraki süreçte Belediyemiz’de karar alma mekanizmalarında tercih yaparken kadınlara daha fazla avantaj sağlayacağım, inisiyatif kullanacağım. Kadınlar aldıkları görev ve sorumluluğu erkeklere göre daha iyi yapıyorlar. Bu düşüncelerim bir anlamda farkında olmadan dezavantajlı grup olarak kabul edilen kadınlara da bir pozitif ayrımcılık olmuş oluyor" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!