Eşinin öldürdüğü kadın mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Eşinin öldürdüğü kadın mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2019 17:23

Eşinin öldürdüğü kadın mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

GÜLNAR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Gülnar ilçesinde geçtiğimiz günlerde pazar dönüşü eşi Durmuş Ali Kavak'ın bıçaklı saldırısı sonucu bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi Hatice Kavak (36), mezarı başında anıldı. 
Gülnar Kaymakamlığı önünde bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar'ın da olduğu grup, Hatice Kavak'a yönelik saldırıya tepki gösterdi.
Burada konuşan Başkan Ünüvar, yaşanan talihsiz olayı kınadığını belirterek, "Hatice kızımız göz göre göre öldürülmüş. İnşallah böyle bir acıyı bir daha yaşamayız. Kavak'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. Anmaya katılan kadınlar adına konuşan Avukat Şerife Arıcı Yıldız da kadına yönelik şiddete ve cinayetlere karşı durulması gerektiğini ifade ederek, "Hatice Kavak'ın herkesin gözü önünde bıçakla onlarca kez vurularak öldürülmesi, hepimiz için taşınması zor bir acı ve utanç sebebidir. Gülnar, Türk gelenek ve göreneklerine bağlı, kadının evde de sosyal yaşamda da erkekle yan yana çoğu kez öncü bir konumda olduğu bir yerdir. Adını bir kadın liderden, öncü bir kadından almıştır. Hiç bir yerde edilemeyeceği gibi, Gülnar gibi bir yerde kadına şiddet, kadını öldürme, asla kabul edilemez! Her kadın cinayetinde toplumsal vicdanımız ölmektedir. Kadın cinayeti sadece insana karşı değil, topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Bu olay karşısında tüm hemşerilerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, siyasileri, kamu kurumlarını duyarlılığa, kadına şiddeti karşı tavır almaya, önlem almaya, sorumluluk almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!