Özel sektörden üniversitelilere iş tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Özel sektörden üniversitelilere iş tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 16:08

Özel sektörden üniversitelilere iş tüyoları

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN'in Erdemli ilçesinde, üniversite öğrencilerine yönelik olara düzenlenen kariyer günleri büyük ilgi gördü.
Mersin Üniversitesi Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu (UTİYO) Müdürlüğü ile İŞKUR Erdemli Hizmet Merkez müdürlüğü tarafından 'Özel sektör ne ister?' konulu kariyer günleri etkinliği düzenlendi. Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu amfisindeki etkinliğe Kaymakam Avni Kula, Mersin Üniversitesi Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik, İŞKUR Erdemli Merkez Müdürü Mustafa Doğan, özel sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte söz alan Kaymakam Kula, öğrencilerin okullardan mezun olduktan iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken konuların uzmanlar tarafından kendilerine aktarılacağını belirterek, "Artık günümüzde mezun olduktan sonra özel sektörlerde işe girmek için mezun olmanın yanında alanında uzman olmak gerekiyor. Gençlerimize gelecekte iş hayatında ışık tutacak bu etkinliğin hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
İŞKUR Erdemli Merkez Müdürü Doğan ise. kurum olarak öncelikli görevlerinin işsizliği en aza indirmek olduğunu ifade ederek, "Akılcı, sürdürülebilir tedbirlerle istihdamı arttırmak artırmak arzusundayız. Bu kapsamda meslek edindirme ve iş başı eğitim programları düzenliyoruz. Bu tür düzenlediğimiz panellerle öğrencilerimize gelecekte karşılaşacakları zorluklar ve yapmaları gerektiği konular hakkında bilgiler veriyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından özel sektör temsilcileri öğrencilere iş ve kariyer konulu eğitim verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!