Erdemli'de sigarayı bırakma birimi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdemlide sigarayı bırakma birimi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 15:31

Erdemli'de sigarayı bırakma birimi açıldı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde haftada 3 gün hizmet verecek olan sigarayı bırakma birimi faaliyete geçti.
Erdemli İlçe Sağlık Müdürlüğü Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Dr. Recep Dölek, Türkiye'de ve ilçede son yıllarda sigara bırakma konusunda çok büyük gelişmelerin yaşandığını söyledi. Dr. Dölek, dumansız hava sahası uygulaması ile milyonlarca insanın sigaradan kurtulduğunu belirterek, "İlçe müdürlüğümüzde artık sigarayı bırakmak isteyenlere bir birim açılmıştır. Amacımız bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek. Sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor" dedi.
Sigarayı bırakmak için polikliniğine gelen Halime Ünlü Bayrakaba (65), "Yaklaşık 30 yıldır sigara içiyorum. Artık beni çok rahatsız etmeye başladı. Nefes almakta dahi zorlanır oldum. Çevreme de kötü kokular veriyor. Artık bırakma kararı aldım ve polikliniğe başvuruda bulundum. İnşallah tedavi olurum ve sigarayı bırakırım" diye konuştu.
Mehmet Karasu (55) da, uzun yıllardır kullandığı sigarayı bırakmak için polikliniğe başvurduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!