Erdemli’de 'otizm' farkındalık projesi

Güncelleme Tarihi:

Erdemli’de otizm  farkındalık projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2019 13:21

Erdemli’de 'otizm' farkındalık projesi

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde belediyesi, psikolojik destek ekibi ile 'Otizmin Farkındayız' vizyon projesini hayata geçirdi.
Erdemli Belediyesi, 2019 yılında kurduğu Çocuk Danışma Merkezinin çalışma kapsamını genişleterek oluşturduğu psikolojik destek ekibi ile otizmli çocukların erken yaşta keşfedilip tedavi görebilmesi adına çalışmalarına başladı. 'Otizmin Farkındayız' projesi kapsamında küçük çocukların kontrollerini gerçekleştirerek, erken tanı ve tedavi programının uygulanmasını sağlayan belediye, kadınlara sunduğu psikolojik desteğe bir yenisini daha ekledi.
Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi hizmet veren merkez aynı zamanda randevu sistemi ile çocukları ve kadınları evlerinde ziyaret ederek de çalışma yapıyor. Kadınların, sosyal hayata dâhil olabilmeleri, aile içerisinde yaşadıkları problemleri çözebilmeleri ve eşler arasında sağlıklı iletişim kurulabilmesi adına hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi, birçok aileye ulaşarak sorunların merkezinde çözülmesini sağlarken, aile yaşamını temel alarak, bu kapsamda kurulan Çocuk Danışma Merkezi ise çalışmalarına, okul ve aile ziyaretleri gerçekleştirerek, sosyalleşmek, motivasyonunun arttırılması, toplum içerisinde sağlıklı iletişim kurarak kendini ifade edebilme gibi alanlarda hizmet veriyor.
Merkezlerde destek hizmeti sağlayan uzman psikologlardan Hülya Yardımcı, çocukların gelişimlerinin sadece fiziksel olarak takip edilmesinin yanlış olduğunun altını çizerek, bu gelişimin bir bütün olduğunu ve fiziki gelişim kadar bilişsel, sosyal gelişimlerinin de önemli olduğuna dikkat çekti.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, küçük çocuklarda bulunan ve aileler tarafından fark edilmesi zor olabilen otizm rahatsızlığının teşhisini sağlayarak, erken tedavi yapılması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Belediye çalışmalarının sadece alt yapı hizmetinden oluşmadığına dikkat çeken Başkan Tollu, toplumda insanın hayatını kolaylaştıracak ve yaşantısına katkı sunacak her projenin kendi hizmet alanlarında olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!