Başkan Pamuk, ampute futbolcuları ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Pamuk, ampute futbolcuları ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 09:27

Başkan Pamuk, ampute futbolcuları ağırladı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 8 ay önce kurulan ilk ve tek ampute futbol takımının oyuncuları, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ile bir araya geldi.
Kulüp Başkanı Ali Yanaç ve Yönetim Kurulu üyesi Merve Kutlay’ın da katıldığı ziyaret nedeni ile Mersin Olimpik Yetenekler Spor Kulübü yönetimi ve sporculara teşekkür eden Belediye Başkan Muhittin Pamuk, "Böyle bir fikri ve projeyi hayata geçirdiğiniz için öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Tabi zor bir iş, vakit ayırmak, uğraşmak kolay değil ama gerekli. Mersin’e de yakışmış. Böyle bir spor etkinliğinde sizlerin yer alması son derece önemli. Tüm Mersinliler olarak sahip çıkıp destek olmak görevimizdir. İnşallah Süper Lige kadar çıkarsınız ve Mersin’i orada gururla temsil edersiniz" dedi.
Ampute Milli Takımı’nın, Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarıları da hatırlatan Başkan Pamuk, "Sporda galip gelmek elbette önemli ama daha da önemlisi centilmence mücadele etmektir. Bu anlamda, İstanbul’da Mersin’i temsil etmek, orada Mersin adına var olmak çok önemli. Tabi başarı da elde edilirse çok daha güzel olur. 2018-2019 futbol sezonunda Olimpik Yetenekler Ampute Futbol Takımımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Ampute Futbol takımının kuruluş hikâyesi hakkında Başkan Pamuk’a bilgi veren Kulüp Başkanı Ali Yanaç ise, şunları söyledi:
"Türkiye’de bugün itibariyle 10 futbol takımı Süper Ligde, 10 tanesi Birinci Ligde, 8’i de İkinci Ligde mücadele ediyor. Bizim futbol takımımızda 17 sporcumuz var ve Gaziantep’ten de 5 sporcu transfer ettik. Lige iyi başlamak istiyoruz çünkü Mersin’i temsil ediyoruz. İlk maçımızı 25 Kasım Pazar günü İstanbul’da Efes Spor ile yapacağız. Ancak yola çıkmadan önce sizleri de ziyaret etmek istedik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!