Başkan Kocamaz: Toroslar’da daha yapacak çok işimiz var

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz: Toroslar’da daha yapacak çok işimiz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 15:24

Başkan Kocamaz: Toroslar’da daha yapacak çok işimiz var

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez Toroslar ilçesinde 'Milli Egemenlik Katlı Kavşağı' inşaatının temelini atıp, açılış yaptı. 
Açılış ve temel atma programında kentin 4’ncü önemli katlı kavşak projesi olan ve 'Milli Egemenlik Katlı Kavşağı' adı verilecek olan Toroslar Katlı Kavşağı’nın temeli atıldı. Yıllardır açılamayan Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi 17 milyon TL kamulaştırma bedeli ödenerek modernize edildikten sonra açıldı. Törende ayrıca üreticilere zeytin ve ceviz fidanı dağıtılırken, yörüklere de güneş paneli dağıtımı gerçekleştirildi.
Açılış ve temel atma töreni öncesi konuşan Başkan Kocamaz, Mersin’i en doğusundan en batısına kadar, Akdeniz’den Toroslar’ın tepesine kadar bir bütün olarak ele aldıklarını ve topyekun ayağa kaldırma sözü verdiklerini söyledi.  
2014 yılında çıktıkları hizmet yolculuğunda yıllardır ihmal edilen Toroslar bölgesindeki vatandaşların beklentilerine cevap vermek için gece gündüz çalıştıklarının ifade eden Başkan Kocamaz, "Daha önce sadece yaklaşık 745 metrekareden ibaret olan Büyükşehir sınırlarının 22 katına çıktığı bir belediyeyi yönetiyoruz. Yıllardır yapılmayan eksik projeleri hayata geçirdikçe bizler de mutlu oluyoruz. Şehir planlaması konusunda en önemli eksiğimiz olan 1/100 binlik ve 1/5 binlik planları en kısa sürede hayata geçiriyoruz. Trafik sorununu çözecek Ulaşım Master Planı’nı da göreve gelir gelmez hazırladık" dedi.

22 KATLI KAVŞAK
Tespit edilen eksiklikler doğrultusunda kentin sorunlarını çözmek için projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Kocamaz, şunları söyledi:
"Bu projeler yaklaşık 3,5 yıl sürdü. Bakanlıklardan izin alma konusunda uzun bir süreç yaşandı. Ulaşım Master Planı içerisinde tam 22 tane katlı kavşak yapma mecburiyeti ortaya çıktı. Bunun 12 tanesi Okan Merzeci Bulvarı’nda. Temelini atacağımız Anıt Katlı Kavşağı da bu kavşaklardan bir tanesi olacak. Sadece bu çevre yolunda önümüzdeki dönem tamamlayacağımız 12 katlı kavşağımız var. Mersin genelinde de toplamda 22 katlı kavşak hayata geçecek" diye konuştu.
Kocamaz, Anıt Katlı Kavşağı’nın da 31 Mart yerel seçimlerinden önce tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!