Başkan Gültak: Engelli çocuklarımızın yuhalanması kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gültak: Engelli çocuklarımızın yuhalanması kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2019 16:46

Başkan Gültak: Engelli çocuklarımızın yuhalanması kabul edilemez

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’in merkez Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, Aksaray Mehmetçik İlkokulu’nda, bazı öğrenci velilerinin otizmli çocukları yuhaladığı iddiasına sert tepki gösterdi.

Akdeniz Belediyesi Kasım Ayı Meclisi ikinci oturumunda konuşan Başkan Gültak; Meclis üyelerinin, Aksaray’da bulunan Mehmetçik İlkokulu’nda, bazı öğrenci velilerinin otizmli sınıfta okuyan çocukları yuhaladığı iddiasını gündeme getirmesi üzerine sert konuştu.  Gültak; “Engelli çocuklarımıza yapılan bu hareket; insani, dini, ahlaki hiçbir değerimize sığmaz. Hiç kimse sağlığının ne olacağını bilemez. Bugün sağlıklıyız ama az sonra şu kapıdan çıkarken engelli kalabiliriz. İnsana, yaratandan dolayı saygı duyulmalıdır. Bu aymazlıktır. İnsan otistik olabilir veya farklı bir engelli olabilir. Engelli çocuklarımıza yapılan bu hareket; insani, vicdani, milli, dini, ahlaki hiçbir değerimize sığmaz. Bu konuda bir program da yapalım. Otizmli çocuklarımızı Park-Bahçeler Müdürlüğümüze ait fidanlıkta tekrar misafir edelim. Meclis üyelerimiz de çocuklarımızla beraber olsun. Bunu en kısa zamanda yapalım” dedi. Başkan Gültak, engelli bireylere karşı farkındalık yaratmak ve empati kurmak amacıyla çeşitli projeler hayata katacaklarını da anlattı.

Başkan Gültak, yine Meclis üyelerinin gündeme getirdiği; İstanbul’da 4 kardeşin maddi sorunlar nedeniyle siyanür içerek intihar ettiği acı olayla ilgili olarak da yaptığı konuşmada; meselenin sadece ekonomik olduğunu düşünmediğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!