Başkan Gültak, 6 ayını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gültak, 6 ayını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2019 16:30

Başkan Gültak, 6 ayını değerlendirdi

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de yerel seçimlerde Akdeniz Belediye Başkanı seçilen M. Mustafa Gültak, görevdeki 6 ayını değerlendirirken, "Akdeniz’de yaşayan insanlarımıza ulaşıyor, gönüllerine dokunuyoruz" dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, görevdeki 6’ncı ayını doldurması nedeniyle bir toplantı düzenledi. Belediye konferans salonundaki toplantıya meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Burada konuşan Başkan Gültak, Akdeniz’de artık huzur, barış, kardeşlik ve sevginin var olduğunu belirterek, "İnsanlarımızın yüzü gülüyor ve geleceğe artık umutla bakıyorlar. Yerel seçimlerde halkımıza bir söz verdik, bu sözümüzün daima arkasındayız. Akdeniz’in; uğradığı haksızlık ve eşitsizliği ortadan kaldıracağız. İlçemizde yaşamı güzelleştiren hizmet ve projelere ağırlık verdik. Gönül belediyeciliği ışığında; farkındalık yaratacak yönetim anlayışını hayata kattık. Önce İnsan diyerek, adil, eşit ve kaliteli hizmet vererek; değişim, dönüşüm, yenilenme ve kalkınma hamlesi başlattık. Akdeniz’e kazandıracağımız hizmetler, proje ve yatırımlarla; gönül belediyeciliğinin farkını herkese ispatlayacağız" dedi.

BORÇ, 220 MİLYON LİRA
Başkan Gültak, göreve gelmesinin ardından ilçede değişim, dönüşüm, yenilenme ve kalkınma hamlesini başlattıklarını kaydederken, hayata geçirdiklerini projeleri de anlattı. Gültak, belediyenin, bugünkü toplam borcun ise 220 milyon 210 bin lira olduğunu kaydederek, "Bu borcun 150 milyon lirası İller Bankası yapılandırması, 27 milyon lirası da İller Bankası kredi borcudur. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 9 milyon lira borç ödedik.  Esnafa, piyasaya 10 milyon TL borcumuz var. Her ay düzenli para ödüyoruz. Akdeniz Belediyesine herkes mal satmak istiyor, çünkü parasını alıyor. 1 Nisan-15 Ekim 2019 tarihleri arasında, İller Bankası'ndan belediyemize gelen net tutar 28 milyon 586 bin lira olduğu halde, aynı tarihler arasında sadece memur, işçi ve şirket elemanları sosyal kesintileri 32 milyon 800 bin lira olmuştur. Aradaki fark 4 milyon 214 bin liradır. Bu farka rağmen Akdeniz'de hizmet veriyor, proje ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bana ait olmayan borçları ödemeye devam ediyorum. Bununla kalmayıp unutulmuş mahallelerimizi yeniden revize ediyoruz. Bir zamanlar TOMA’ların gezdiği, taşların atıldığı Güneş Mahallesi Pazar Sokağı'nı baştan sona restore ederek, halka modern, temiz ve düzenli bir pazar yeri kazandırdık. Şevket Sümer Mahallesi 142’nci Cadde üzerinde başlayan 'Cephe İyileştirme ve Pazar Sokağı Çevre Düzenleme Projesi' kapsamındaki yenileme ve düzenleme çalışmalarının da aralıksız sürüyor. Toplamda 10 milyon lira bütçeye sahip olan projemiz sayesinde, her yönüyle zengin, canlı, estetik ve düzenli bir yapıya; mahalle sakinleri, esnaf ve pazarcılarımızın da alışverişlerini yapabilecekleri modern ve tertemiz bir görünüme kavuşacak. Bir zamanlar TOMA'ların gezdiği, taşların atıldığı, uyuşturucunun satıldığı yerde artık sevgi, barış, kardeşlik var" ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR
Birçok projeyi hayata geçirirken, meclis üyelerinden de büyük destek gördüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:
"CHP'li ve HDP'li meclis üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onlar da bizi bu konuda destekliyorlar, Akdeniz Belediyesi'ndeki çoğu konu oy birliği ile geçiyor. Meclis üyelerimiz, bürokratlarımız olmadan ben her şeyi yapamam. Bütçe ve Stratejik Planı oy birliğiyle geçirdik, çünkü planı herkes çok iyi biliyordu, herkese açtık"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!