Turgutlu'da, drone'lu denetimde sürücülere ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Turgutluda, dronelu denetimde sürücülere ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2019 20:47

Turgutlu'da, drone'lu denetimde sürücülere ceza yağdı

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ / TURGUTLU, (DHA)- MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde,  İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince drone ile yapılan denetimde sürücülere 8 bin 234 lira ceza kesildi. 
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, karayollarında kazaya neden olan yaya önceliği, emniyet kemeri ve araç sürerken telefonla konuşma hususlarında cuma günü drone ile denetim yaptı. Ekipler, sürücüleri hem havadan hem de karadan izledi. Durdurdukları araçlarda evrak kontrolü yapan ekipler, trafik kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu. Trafik denetiminde ekipler, toplam 32 sürücüye 8 bin 234 lira para cezası verildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, "Uygulamamızda öncelikle bilgilendirme ayrıca drone ile tespit ettiğimiz sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Yeni trafik cezaları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Yaya önceliği, emniyet kemeri ve araç sürerken telefonla konuşma hususlarında kurallara uymayanlara cezai işlem uyguluyoruz. Bu konuda sürücüleri de bilgilendiriyoruz." dedi.
Trafik ekipleri tarafından drone ile denetimlerin 2020 yılı içerisinde artacağı konusunda sürücüler bilgilendirildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!