Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 17:46

Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı hizmete açıldı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi tarafından 83 milyon yatırımla yaptırılan ve geçen Haziran ayında battı-çıktı kısmı birinci etabı tamamlanan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nın yan yolları ve kavşaklarının tamamlanmasının ardından törenle açılışı yapıldı.

Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nın açılışı için düzenlenen törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Partili Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, bürokratlar, siyasi parti başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Temel çalışmalarını başladığımız günden bugüne kadar gerçekleşen değişiklik işte ortada. Burayı yaparken zaman zaman eleştirildik, vatandaşlarımız sıkıntı çekti. Zahmetsiz, rahmet olmuyor. Mal kayıplarının ve en önemlisi can kayıplarının önüne geçtik. Projemizin ikinci etabının ve yan yollarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Onurluyuz ve gururluyuz" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de "Turgutlumuzda trafik sorununa büyük ölçüde neşter vuracak olan dev projemizi tamamladık. Günde yaklaşık 37 bin araç geçişinin olduğu, İzmir- Ankara yolu üzerindeki kavşağımıza Büyükşehir Belediye meclisimiz tarafından Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'in adını vermiştik. Allah'a şükürler olsun söz verdiğimiz gibi, bu önemli projeyi tüm hatlarıyla tamamlayarak hizmete açmanın gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde inci gibi parlayan bu önemli eser, Turgutlu'muza hayırlı olsun" diye konuştu.

Duaların edilmesinin ardından Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Doğan ÇİZMECİ - Tuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!