Manisa'da 'yılın ahisi' ayakkabı ustası İbrahim Ethem oldu

Güncelleme Tarihi:

Manisada yılın ahisi ayakkabı ustası İbrahim Ethem oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 16:37

Manisa'da 'yılın ahisi' ayakkabı ustası İbrahim Ethem oldu

Haberin Devamı

MANİSA'da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 57 yıldır ayakkabı imalatı işiyle uğraşan Turgutlu Kunduracılar Odası üyesi 87 yaşındaki İbrahim Ethem Karakaş 'yılın ahisi' seçildi. Yılın kafası seçilen tornacı Ercan Kokuş, yılın çırağı seçilen Mehmet Gürakar ve yılın kadın girişimcisi seçilen oto boyacısı Yeşim Çakır da ödüllendirildi.

Manisa'da 31. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Şehzadeler Belediyesi Bedesten Salonu'nda tören düzenlendi. Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Ticaret Müdürü Kenan Kınay, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter ve esnaflar katıldı. Törende konuşan Manisa Ticaret İl Müdürü Kenan Kınay, ahilik felsefesinin Türk toplumunun sosyal hayatını biçimlendirmede rol alan en önemli teşkilatların başında geldiğini belirtti. MESOB Başkanı Hasan Geriter de esnaf ve sanatkar teşkilatlarının kökünün ahilik kültürü olduğunu vurgulayıp, tüm işletmelerin yüzde 97'sinin esnaf ve sanatkarların oluşturduğunu söyledi. Geriter, "Devletimizin hem ülke genelinde hem de yerelde gösterdiği yapıcı ve olumlu çabanın artarak devam etmesini diliyor ve bekliyoruz. Mesleki eğitim sistemimizin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve özendirilmesi, haksız rekabetle mücadele, daha uygun koşullarda finansman imkanı sağlama, esnaf ve sanatkarlara özel destek ve teşvik programları, vergi ve sosyal güvenlik uygulamalarında kolaylık sağlama gibi konularda verilecek destek, esnaf ve sanatkarlarımız tarafından katma değere dönüştürülecektir. Esnaf ve sanatkar olarak bizlerin de hedefi hem işimizi memnuniyetle yapmamız hem de sunduğumuz hizmetin kalitesini ve sektöre duyulan güveni arttırmak olmalıdır" diye konuştu.

Etkinlikte, 57 yıldır ayakkabı tamiratı, onarımı ve ticaretiyle uğraşan Turgutlu Kunduracılar Odasına kayıtlı İbrahim Ethem Karakaş Manisa'da yılın ahisi seçildi. Karakaş'a şeddini Vali Güvençer ve MESOB Başkanı Geriter taktı. Yılın kalfası seçilen Manisa Madeni Sanatkarlar Odası üyesi tornacı Ercan Kokuş, yılın çırağı seçilen Turgutlu Lokantacılar Odası üyesi Mehmet Gürakar ve yılın kadın girişimcisi seçilen Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası üyesi oto boyacısı Yeşim Çakır da paleket ile ödüllendirildi.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!