Yörük şenliğinde fidan dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yörük şenliğinde fidan dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 10:28

Yörük şenliğinde fidan dağıtıldı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde düzenlenen 'Sarıgöl Yörük Şenliği'nde Manisa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1500 fidan dağıtıldı.

Sarıgöl'de ilki düzenlenen 'Sarıgöl Yörük Şenliği', ilçede yaşayanların yanı sıra Manisa ve çevre illerden gelen Yörüklerin de katılımıyla yapıldı. Sarıgöl Yörükleri Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte Manisa Orman İşletme Müdürlüğü de bir stant açarak, vatandaşlara 500 mavi servi, 500 kara servi ve 500 mazı olmak üzere toplam 1500 ücretsiz fidan dağıttı.

Ücretsiz fidan dağıtımını Sarıgöl Orman İşletme Şefi Vedat Uğurcu ile birlikte yapan İzmir Sarıgöl Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Halil Yıldırım, ağaç ve ormanın Yörük kültürü içinde önemli bir yeri bulunduğunu, adeta etle tırnak gibi olduğunu söyledi. Orman İşletme Şefi Vedat Uğurcu ise Sarıgöl halkının ormanlarının korunması ve yaşatılmasında orman teşkilatına büyük destekleri olduğunu belirtti. Özellikle Sarıgöl ilçesi orman köyleri ile büyük bir dayanışma ve iş birliği içinde olduklarını dile getirdi.

Şenlikte Sarıgöl'ün yetiştirdiği bir bürokrat olan ve İzmir Sarıgöllüler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal'ın fotoğrafının işlenmiş olduğu küçük bir halı, Sarıgöllüler Yörükler Dernek Başkanı Hüdaverdi Kaya tarafından, kendisine iletilmek üzere babası Tahsin Aybal'a takdim edildi.

SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!