Madde bağımlılığına karşı tiyatro oyunu

Güncelleme Tarihi:

Madde bağımlılığına karşı tiyatro oyunu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 16:37

Madde bağımlılığına karşı tiyatro oyunu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile diğer kurumlarda görevli personelden oluşan ekip, madde bağımlılığına karşı 'Yarınlara geç kalmadan' adlı oyunu sahneledi.

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde, Feyzullah Arslan'ın yazdığı 'Yarınlara geç kalmadan' adlı tiyatro oyunu, Salihli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü öncülüğünde sahneye konuldu. Ceza İnfaz Kurumu personeli ve çeşitli kamu kurumu personelinden oluşan ekibi, Salihli Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Alpay Erdoğmuş yönetti. Madde bağımlılığına karşı gençler uyarıldı. Salihli Kaymakamı Levent Kılıç'ın yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alkan Altan, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, oda ve borsa başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci oyunu izledi.

Oyun öncesi konuşma yapan Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, "İlçemizdeki 51 okulda görev yapan öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu madde bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli bilgilendirmeler yaptık. Bu projenin öğrenci ayağı, tamamlayıcısı konumunda olan bu tiyatro gösterisi için de yaklaşık 1 yıl boyunca hazırlık yapıldı. Bu oyunu, kendi bünyemizdeki arkadaşlarımızla hazırladık. 12 kişiden oluşan kıymetli bir oyuncu ekibimiz var. Projeye hazırlanırken, Halk Eğitim Merkezi'nden 200 saatlik bir oyun ve drama kursu alındı. Bugün ilk gösterimini gerçekleştireceğiz. Tiyatro, insanlara bir mesaj vermenim en güçlü ve kolay yoludur. Biz de öğrencilerimiz için bu yolu seçtik. Bu oyunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje kapsamında Salihli'de 20 gösterim planlıyoruz" dedi.

Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!