MASKİ'den ekonomiye ve çevreye katkı

Güncelleme Tarihi:

MASKİden ekonomiye ve çevreye katkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2018 14:30

MASKİ'den ekonomiye ve çevreye katkı

Haberin Devamı

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, araç filosundaki kullanım ömrünü tamamlayan 449 lastiği, çevreye zarar vermemesi, yakıt ve kaplama malzemesi olarak değerlendirilmesi amacıyla geri dönüşüme kazandırdı.

MASKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'ömrünü tamamlamış lastiklerin kontrolü yönetmeliği' kapsamında atık lastikleri geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, iş makinesi ve araçlardan çıkan 17 bin 580 kilo ağırlığındaki 449 lastiği, ilgili bakanlık tarafından yetkilendirilmiş firmaya teslim etti. Bakanlığın projesiyle ömrünü tamamlamış lastiklerden elde edilen granül ve toz haline getirilen kauçuk hammaddenin; yürüyüş yollarına, spor sahalarına ve çocuk oyun gruplarının zeminlerine döşendiği belirtildi. Kentlerin peyzaj alanları, tenis sahaları, suni çim futbol sahalarında da kullanılacak hammaddenin, karayollarında asfalt katkı maddesine, lastik ayakkabıya ve bota dönüştürüldüğü ifade edildi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, "İdaremiz, 1 yıl boyunca filosunda bulunan araçlardan çıkan ömrünü tamamlamış lastikleri geri dönüşüme kazandırdı. Bu proje sayesinde hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkıda bulunduk. Ekonomik ve çevresel kalkınma noktasında çalışmalarımıza bu anlayış doğrultusunda devam edeceğiz" dedi.

Hikmet SEPET / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!