Manisa'nın 3 ilçesinde altyapı ve atıksu arıtma tesisi için hibe alınacak

Güncelleme Tarihi:

Manisanın 3 ilçesinde altyapı ve atıksu arıtma tesisi için hibe alınacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 13:07

Manisa'nın 3 ilçesinde altyapı ve atıksu arıtma tesisi için hibe alınacak

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi, Demirci ve Sarıgöl ilçelerine altyapı ve atıksu arıtma tesisi projeleri için hibe almaya hak kazandıklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Demirci, Sarıgöl ve Selendi ilçeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan Ergün, hibe programı kapsamında Demirci'de atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı, Selendi'de kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile atıksu arıtma tesisi, Sarıgöl'de ise atıksu arıtma tesisi için yaklaşık 184 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün, il genelinde hayata geçirdiği altyapı projelerine yenilerinin ekleneceğini de belirten Başkan Ergün, attıkları kararlı adımların meyvesini toplamaya devam ettiklerini vurguladı.

PROJELERİN MALİYETİNİN YÜZDE 50'Sİ HİBE

İller Bankasına 'Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri' (SUKAP) hibe desteği için daha önce başvuruda bulunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, yapılacak çalışmaların detayını da aktardı. Başkan Ergün, Demirci, Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde yapılacak olan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projelerine SUKAP onayını aldıklarını belirterek, yaklaşık 184 milyon TL'lik projelerin 92 milyonluk kısmının İller Bankası kredisi ile geri kalan 92 milyon TL'nin ise hibe olarak yapılacağını belirtti. Bu sayede, kurum bütçesine ciddi bir katkı sağlayacaklarını vurguladı.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!