Manisa Barosu'ndan kadına şiddet açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Manisa Barosundan kadına şiddet açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 17:47

Manisa Barosu'ndan kadına şiddet açıklaması

Haberin Devamı

MANİSA Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Pınar Kına Candemir,  yapılan çalışmalara rağmen kadın haklarının ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önüne geçilemediğini belirtip, "Günümüzde yalnızca kadın olmaları nedeniyle cinsiyete dayalı ayrımcılığa uğrayan, şiddete maruz kalanların sayısının giderek arttığını görmekteyiz" dedi.

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yaptı. Manisa Adliyesi'ndeki açıklamada, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Pınar Kına Candemir, günümüzde yalnızca kadın olmaları nedeniyle cinsiyete dayalı ayrımcılığa uğrayan, şiddete maruz kalan kadın sayısının giderek arttığını söyledi. Yapılan çalışmalara rağmen kadın haklarının ve özgürlüklerin ihlal edilmesinin önüne geçilemediğini belirten Candemir, "Günümüzde yalnızca kadın olmaları nedeniyle cinsiyete dayalı ayrımcılığa uğrayan, şiddete maruz kalanların sayısının giderek arttığını görmekteyiz. Yapılan tüm eğitim, bilinçlendirme çalışmalarına ve yasal düzenlemelere rağmen kadınların temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesi engellenememektedir. Kadınlar hukuki, ekonomik, sosyal ve siyasi alanda eşit bir biçimde yer alamamakta, yaşam hakları ihlal edilmekte, geliri eşit paylaşamamakta, savaş ve yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olmakta, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmektedir" dedi.

'TÜRKİYE CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNDE DÜNYADA İLK SIRALARDA'

Türkiye'deki cinsiyet eşitsizliğine dikkati çeken Candemir, "Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta, her yıl artan oranda yüzlerce kadın öldürülmektedir. Dünya Ekonomik Formu'nun 2017 yılı Küresel Cinsiyet Uçurumu raporuna göre ülkemiz cinsiyet eşitliği sıralamasında 144 ülke arasında 131'uncu sırada yer almaktadır. Kadınlarımız istihdam alanlarından çekilmekte; sosyal güvenceden yoksun bir şekilde zor koşullarında çalışmaya zorlanmaktadır. Kadınların siyasete katılma, karar mekanizmalarında yer alma oranları olması gereken düzeyde değildir" diye konuştu.

Adliye binası içerisinde yapılan açıklamaya Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Pınar Kına Candemir ve baro üyeleri katıldı.

Cemil SEVAL / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!