Demirci'de 4 yıl önce dağıtılan hünnap fidanları meyve vermeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Demircide 4 yıl önce dağıtılan hünnap fidanları meyve vermeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2019 18:00

Demirci'de 4 yıl önce dağıtılan hünnap fidanları meyve vermeye başladı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Demirci ilçesinde, 4 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan hünnap fidanları meyve vermeye başladı.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Gökhan Aslan kırsal Söğükçük Mahallesi'ndeki hünnap üretecilerini bahçelerinde ziyaret etti. 4 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan fidanların bu yıl meyve verdiği bahçeleri gezen Kaymakam Kaya ve beraberindekiler, ürünün bol olması nedeniyle yüzü gülen üreticinin, kazancının da bereketli olacağına dikkati çekti.

Bölgenin en önemli geçim kaynakları arasında yer alan hünnap meyvesinin daha da yaygınlaştırılması adına yapılan projelerin önemine dikkat çeken  Kaymakam Adem Kaya, "Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi'nin fidan dağıtımı ile üreticiyi desteklemesini, önemli bir adım olarak görüyoruz. Demirci gibi kırsal bir bölgede böyle değerli bir meyvenin yetiştirilmesinin önünü açmak, üreticiye katkı sağlamak bölgenin de kalkınması adına önemli. 4 yıl önce dağıtımı yapılan fidanların bu yıl oldukça fazla meyve vermesi de üretici adına sevindirici bir gelişme" dedi.

'60 TON HÜNNAP TÜRKİYE VE DÜNYA PAZARINA SUNULACAK'

Demirci'de hünnap üretiminin merkezi konumunda bulunan kırsal Söğütçük Mahallesi Muhtarı Mustafa Çiftçi, bu yıl 60 tona yakın hünnabı Türkiye ve dünya pazarına sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Bu sene hava koşulları nedeniyle yaşanan doğal afet nedeniyle bazı bölgelerin zarar gördüğüne dikkat çeken Muhtar Çiftçi, gelecek yıllarda hünnap üretiminin daha da artacağına inandığını kaydetti.

DEMİRCİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!