Darende'de Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Darendede Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 18:42

Darende'de Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

DARENDE (Malatya), (DHA)- MALATYA'nın Darende ilçesinde, 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Yeni Zeynep Sultan Rehabilitasyon Merkezi'nde coşkuyla kutlandı
Okul Müdürü Veysel Ser, 3 Aralık birleşmiş milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası uluslararası engelliler günü olarak ilan edildiğini söyledi. Ser, 3 Aralık o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek için belirlenmiş bir gün olduğunu belirterek "3 Aralık Dünya engelliler günü kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün değil, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir" dedi. 
Darende kaymakamı Enver Hakan Zengince ise engelli kardeşlerin toplumsal hayata hazırlanması, toplumsal hayatın içinde yer alması, yaşam koşullarını ekonomik olarak belirli bir aşamaya getirilmesine devletin önem ve öncelik gösterdiğini söyledi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise Rehabilitasyon Merkezi'nin düzenlediği etkinlik için teşekkür etti. 
Görme engelli olan Zeynep Akçay çalıp söylediği türküler ile arkadaşlarına coşku, velilere ise duygusal anlar yaşattı. Öğrencilerle birlikte şiirler okundu, çeşitli etkinlikler düzenlendi.
FOTOĞRAFLI   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!