Hurda araçları yeniden tasarlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hurda araçları yeniden tasarlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2019 15:26

Hurda araçları yeniden tasarlıyor

Haberin Devamı

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesinde Burak Kaya, hurda olarak aldığı araçları orjinaline bağlı kalarak yeniden tasarlıyor. Hurda araçları satarken çok seçici olduğunu kaydeden Kaya, “Restore ettiğimiz aracı herkese satmayız. İstediğimiz rakamı vermesi yetmez. Aracın kıymetini bilecek biri olmalı” dedi.

Tavşanlı ilçesinde oturan Burak Kaya, ağabeyi Osman Kaya ile birlikte, 50 - 60 yıllık arabaları yeniden tasarlayıp, onları trafiğe çıktıkları ilk gündeki haline getiriyor. Araçları orjinaline sadık şekilde toplamaya gayret ettiklerini ifade eden Kaya, “Orjinal parçalarını bulmak zor elbette. Elimde parçaları için kullandığım, 20 civarında donör araç var. Bulamadıklarımı yurt dışından sipariş ediyorum. Tamir edilebilir olanları tamir ediyoruz. Bir aracın restorasyonu ortalama bir sene. Aracın iyi bir şekilde toplanması için çok masraf ediyoruz. Sonrasında ilk günkü haline, o kondisyona geliyor” dedi.

‘SATARKEN SEÇİCİ DAVRANIYORUZ’

İyi toplanmış bir aracın hurda fiyatının çok fazla üzerinde değere kolaylıkla alıcı bulduğunu anlatan Kaya, “Restore ettiğimiz aracı herkese satmayız. İstediğimiz rakamı vermesi yetmez. Aracın kıymetini bilecek biri olmalı. Kapalı bir garajı olmalı” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!