Vali Toraman'dan KÜSAD'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Toramandan KÜSADa ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 20:26

Vali Toraman'dan KÜSAD'a ziyaret

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,(DHA)- ZİYARETLERİNE Anadolu mimarisinin en seçkin örneklerinden biri olan tarihi Germiyan Sokağı'ndaki Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Germiyan Beylik Konağı ile başlayan Kütahya Valisi Ömer Toraman'a ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaya eşlik etti.
Kütahya Valiliği  tarafından KÜSAD tahsis edilen Germiyan Beylik Konağı'nda, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ve sanatçılar tarafından sıcak bir "Hoşgeldiniz" ile karşılanan Vali Toraman bu ilk ziyaretinde tüm sanatçılarla oldukça güzel vakit geçirmekten çok mutlu olduğunu belirtti. Üç bloktan oluşan kültür ve sanat evinde sanatçıların atölyesini tek tek gezdi. Eserleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Konağın tanıtım, sunum ve sanatçıların eserleri hakkında küçük dipnotları Konak Müdürü Binnur Pektaş’tan alan Vali Toraman, sanatçıları tek tek tebrik etti.
Ziyaret anısı olarak KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız tarafından, KÜSAD Onursal Başkanlarından Yıldırım Türkel'in yaptığı Vali Ömer Toraman'ın bir portresi hediye edildi. Vali Toraman ise bir önceki çalıştığı il olan Tokat'a ait 'Tarihi Seramik Çalışmaları' adlı eseri KÜSAD Kütüphanesine hediye etti.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!