Türk bayrağını öperek alnına götüren Batuhan’a ödül

Güncelleme Tarihi:

Türk bayrağını öperek alnına götüren Batuhan’a ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 13:46

Türk bayrağını öperek alnına götüren Batuhan’a ödül

Haberin Devamı

Ercan KOLKU/EMET(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA’nın Emet ilçesinde İstiklal marşı çekimlerinde yere düşürdüğü bayrağı alarak 3 kez öpüp alnına koyan Gazi Emet ilkokulu öğrencisi Batuhan Karaosmanoğlu’na, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek tarafından Türk bayrağı hediye edildi.

Emet ilçesinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programında Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, öğrenci ve ailesini tebrik etti. Gazi Emet İlkokulu öğrencisi Batuhan Karaosmanoğlu’na bayrak hediye eden Kaymakam Çiçek, “Öğrencimizin bayrak hassasiyeti beni geçmişe götürürken, gelecek adına da umutlarımızı artırmıştır. İlkokulda öğretmenimiz bayrak törenlerinde bayrağı göndere çekme ve indirme görevini bana verirdi. Bazen arkadaşlarımla bazen kendim, her bayrak töreninde görevimi yapardım. Bayrak teslimini de Batuhan’ın yaptığı gibi bayrağımızı öpüp, alnımıza koyarak teslim ederdik. Gelecek adına da umutlarımızı artırdı. Batuhan’a bayrağımızı yıllar öncesinden beri yaptığımız üzere bayrağımızı saygıyla teslim ediyorum” dedi.

12 Mart İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programları etkinlikleri Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Anma programına Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet belediye başkanı Mustafa Koca, Garnizon Komutanı Mukadder Demir, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, veliler, öğrenciler katıldı. Okulların hazırladığı etkinliklerin sunulduğu anma programında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!