Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi:

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2018 15:46

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya) (DHA) - SEYDİŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, 5 yıllık başkanlık sürecinde yaptığı yatırımları anlattı. Hizmet yolunda iddialı olduklarını vurgulayan Tutal, "Seydişehir'de eski ne varsa kaldırdık, yerine daha yeni, daha modern tesisler yaptık" dedi.

Konya'da bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği hizmetleri açıkladı. Başkan Tutal, "Hangi projeleri Seydişehir'e kazandırırsak Seydişehir'in önünü açarız, istihdam ortamı oluştururuz bunların istişaresinde bulunduk. Bu anlamda proje çalışması yaptık.Allah nasip etti.Göreve geldik ve biz seçim beyannamemizde verdiğimiz projelerimizi hayat geçirmeye başladık" dedi.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, görev süresi boyunca ilçenin ihtiyacı olan birçok projeyi hayata geçirdiklerini, birçok projenin de çalışmalarının devam ettiğini, hizmet noktasında iddialı olduklarını söyledi

KUĞULU VADİSİ PROJESİ
Adaylığı döneminde verdiği sözlerin hepsini yerine getirdiğini kaydeden Başkan Tutal, düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 5 yıllık görev süresi içerisindeki çalışmaları anlattı. Tutal, seçim beyannamesinde bulunan 40 madde arasındaki çalışmaları başlatıp, 28 çalışmayı da yeni projeler arasına ekleyerek 68 proje üzerinde çalıştıklarını, çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Belediye Başkanı Tutal, bunlardan bir tanesinin Su Sporları Göleti olarak kendileri adayken Seydişehir halkına sundukları bir çalışma olduğunu belirterek, “Kuğulu Vadisi Projesi olarak şekillendirdiğimiz bir çalışma. Şu anda Seydişehirlilerden çok Konyalıların değerlendirdiği bir tabiat parkı. Biz buna sadece su sporları göleti demiştik. İşin içine girdikten sonra Kuğulu Vadisi Projesi olarak değerlendirdiğimiz bir alan. Biz bu çalışmayı Seydişehir Belediyesi olarak organize ettik. Bu proje su sporlarının,olta balıkçılığının, etrafında kahvelerin olacağı, dinlenme tesislerin bulunduğu, Konya, Ankara, Antalya yolu üzerindeki bir çalışma. Yıllık 5 milyon araç geçiyor. Hem insanların dinlenebilmesi, en önemlisi de eko pazar dediğimiz bir pazarın oluşturulması. Gölet tamamlanmak üzere, tabiat parkına dönüştürüldükten sonra kır kahveleri, yürüyüş yolları, bunların bir kısmını şu anda hayata geçirdik. İnşallah tamamlandıktan sonra hem istihdam anlamıyla hem de insanların tabii, organik ürünlerin alışverişlerini yapabilecekleri büyük bir proje olacak. İnşaat kısmının yüzde 30'u tamamlandı. Önümüzdeki 5 yıllık dönem zarfında bu proje tamamen kullanıma açılmış olacak” dedi.

TERMAL PROJE GÖÇÜ DURDURACAK

Termal tesisin  hem Konya'ya  hizmet edeceğini , hem de istihdam olarak o bölgeyi canlandıracağını kaydeden Başkan Tutal, "1999 yılından bu yana Seydişehir'in hayali. Şu anda biz inşaatına başladık. İnşallah bu yılın sonuna doğru Seydişehir'in ve Konya'nın hizmetine sunacağız. Su, hem kaplıca suyu, hem de mineralli su. Birçok hastalığa iyi gelen Türkiye'nin ender birkaç suyundan biri. Yatırımcılarla da görüşüyoruz. Bu da hem Konyamıza hizmet edecek, hem de istihdam olarak o bölgeyi canlandıracak, kasabalardan ilçe merkezlerine, ilçe merkezlerinden de Konya'ya göçü durduracak ciddi bir proje”  şeklinde konuştu. 

ESKİ NE VARSA KALDIRDIK
Seydişehir'de hizmet noktasında iddialı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Gerçekten hizmet notasında artık şu 5-6 aydır mütevazi davranmıyoruz. Bugüne kadar mütevazi davranmıştık. Seydişehir'de ne kadar eski varsa o eskilerin tamamını kaldırdık. Eski cezaevini hizmet alanına dönüştürdük, Seydişehirli kullanıyor. Eski sağlık meslek lisesi şehrin merkezinde. Modern bir park haline getirdik. Eski ilçe tarım binasını yıktık, şu anda orayı da millet parkı olarak hizmete açıyoruz. Yani Seydişehir'de eski olan bir şey bırakmadık. Eski garajdan başladık, eski binaların tamamını ya restorasyonunu yaptık ya da yıkıp yeşil alana dönüştürdük” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!